Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Τα 1061 έφθασαν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκαν από τον επικεφαλής της επιτροπής του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα ακόμη 95 νέα καταγεγραμμένα περιστατικά.

Συνολικά 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων οι 12 είναι γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη.  47 από τους 69 διασωληνωμένους ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 65 ετών ή έχουν υποκείμενο νόσημα. Πέντε ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το τελευταίο 24ωρο έχουμε 4 καταγεγραμμένους θανάτους που ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε 32 από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη. Σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται 25 άνδρες και 7 γυναίκες, οι περισσότεροι με κάποιοι υποκείμενο νόσημα ή ηλικιωμένοι.

 Διακοπή πτήσεων από Ολλανδία και Γερμανία

Από την πλευρά του ο  υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία από αύριο (Κυριακή) 29 Μαρτίου στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία, σε περίπτωση που οι πτήσεις δεν έχει ως τελικό προορισμό την Αθήνα.

Όσον αφορά στις λαϊκές αγορές είπε πως παρατηρήθηκε ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Προειδοποίησε πως σε περίπτωση υποτροπής, οι εν λόγω λαϊκές αγορές θα κλείνουν οριστικά. "Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές, εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για τη Δημόσια Υγεία, που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και μόνο. Σήμερα, παρά τις συστάσεις, η κατάσταση δεν ήταν αυτή που έπρεπε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προφανείς κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία και την εξάπλωση της νόσου.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής. Από Δευτέρα, ως πρώτο μέτρο, σε αναφορά της υπηρεσίας μας ή της αστυνομίας για τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τότε η λαϊκή αυτή αγορά θα κλείνει οριστικά. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα μέτρα αφορούν σε όλους και εκπτώσεις δεν κάνουμε σε κανέναν. Και στην περίπτωση που παρατηρηθεί ευρύτερα μη συμμόρφωση στις οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, τότε όλα τα μέτρα είναι  στο τραπέζι και αυτό είναι  κάτι αδιαπραγμάτευτο", σημείωσε ο υπουργός.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image
Image

Please publish modules in offcanvas position.