Αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο από το «πάγωμα» στο άνοιγμα των συνόρων

Μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση στους επιχειρηματίες του τουρισμού, κυρίως της Β. Ελλάδας, προκάλεσε η ξαφνική απόφαση το βράδυ της Κυριακής για παράταση έως και τις 30 Ιουνίου της εισόδου στη χώρα μας υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ουσιαστικά αποκλείει την είσοδο τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία αφού τα σύνορα της Ελλάδας θα παραμείνουν κλειστά για τους πολίτες της βαλκανικής χώρας έως το τέλος του Ιουνίου. Όπως είναι γνωστό, οι τουρίστες από τα Βαλκάνια κατακλύσουν την Πιερία, τη Χαλκιδική αλλά και άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Για το θέμα υπήρξαν ήδη τεράστιες αντιδράσεις από τουριστικούς φορείς που κάνουν λόγο για μία αιφνιδιαστική απόφαση που εκθέτει τη χώρα μας και προκαλεί πλήγμα στον τουρισμό, καθώς ήδη είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους πολίτες από τη Σερβία και άλλες χώρες των Βαλκανίων που δεν κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Παρατείνεται εκ νέου, από τη λήξη της, η ισχύς της με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.19030/17.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών »Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού COVID-19» (Β’ 916), όπως είχε παραταθεί με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.25134/14.4.2020 (Β’ 1419) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29837/13.5.2020 (Β’ 1839) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, έως και τις 30.6.2020».

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

Please publish modules in offcanvas position.