Συναγερμός σε Ξάνθη και Θεσπρωτία για τα κρούσματα του κορονοϊού

Κινητικότητα υπάρχει στον ΕΟΔΥ σχετικά με τα περιστατικά κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες σε Ξάνθη και Θεσπρωτία. Σήμερα (Δευτέρα 22 Ιουνίου) μάλιστα, καταγράφηκαν συνολικά 21 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 9 ήταν στην Ξάνθη και τα 5 στη Θεσπρωτία. 

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ μεταβαίνει σήμερα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ενώ αύριο (Τρίτη) ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα βρεθεί σε Ξάνθη και Κομοτηνή. 

Υπενθυμίζεται πως χθες υπήρξε ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, που ανέφερε πως από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να είναι σήμερα κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά. 

Σημειώνεται εξάλλου ότι 5 από τα συνολικά 21 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι επισκέπτες από το εξωτερικό που έφτασαν στη χώρα μας με αεροπορική πτήση. Επίσης, ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην Έδεσσα: πρόκειται για μαία που εργάζεται στο τοπικό νοσοκομείο (και αποτελεί το δεύτερο καταγεγραμμένο κρούσμα στο ίδιο νοσοκομείο).

Τέλος, ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα. 

πηγη: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

Please publish modules in offcanvas position.