Να δυναμώσει η κοινή δράση, η κοινωνική συμμαχία

kkedelis1

Στο σχέδιο του ΚΚΕ που αφορά στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμαχίας και σε μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και στήριξης του λαϊκού εισοδήματος αναφέρθηκε ο βουλευτής του κόμματος  Γιάννης Δελής κατά την ομιλία του στην ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης την Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Στην ομιλία του ο κ. Δελής μεταξύ άλλων τόνιζε ότι με τον κορονοϊό, φανερώθηκαν όλες οι αντιθέσεις, όλες οι αντιφάσεις και η απέραντη βαρβαρότητα ενός ολόκληρου συστήματος. «Το ζούμε αυτό το σύστημα, καπιταλισμό το λένε κι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του θαρρώντας -τρομάρα του- πως είναι και αιώνιο! Πριν μερικά, μάλιστα, χρόνια μες στο αλαζονικό του παραλήρημα έφτασε να διακηρύξει μέχρι και το τέλος της ιστορίας! Η ιστορία όμως δεν αστειεύεται», είπε ο βουλευτής.

Επίσης, σημείωσε ότι με την επιδημία φανερώθηκαν τα ξεπερασμένα από καιρό όρια αυτού του συστήματος, ξεπερασμένα και ανήμπορα ακόμα και για τις πιο βασικές ανάγκες του ανθρώπου.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο του ΚΚΕ και στους βασικούς του άξονες είπε πως στόχος είναι

 - Να δυναμώσει η κοινή δράση, η κοινωνική συμμαχία.

- Για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας, για μαζικές προσλήψεις στο δηµόσιο σύστημα Υγείας, για αποκλειστικά δηµόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, µε έμφαση στην πρόληψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.

- Ενάντια στις απολύσεις, την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, τις νέες μορφές εκμετάλλευσης.

- Για τη στήριξη του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, μέτρα προστασίας όλων των ανέργων. Για να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

- Για να ανοίξουν τα σχολεία µε ασφάλεια και χωρίς κανένα κενό, µε μαζικούς μόνιµους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, µε διασφάλιση όλων των αναγκαίων μέσων και υποδομών.

- Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα καταστολής της λαϊκής δράσης. Για να µη γίνουν πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών.

- Για την οργάνωση της αλληλεγγύης για να µη μείνει κανένας µόνος και αβοήθητος και χωρίς εισόδημα.

Τέλος, τόνισε ότι οι συνθήκες της πανδημίας «ανέδειξαν ποιος είναι αυτός που μπορεί να µπει μπροστά για το δίκιο του λαού και όσο πιο γρήγορα οργανωθεί η αντίσταση στα σχέδιά τους, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο αγώνας µας.

https://cyber-shop.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image