Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πιερίας

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Πιερίας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 29-06-2020 έως την 15-09-2020, οι εργαζόμενοι απέχουν από όλες τις Δευτερογενείς Μεταφορές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ, διακομιδές από και προς ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα).

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, καθώς και οι αιμοκαθαρόμενοι πολίτες από και προς τα δημόσια Νοσοκομεία. Ποσοστό ασφαλείας ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περισταστικά.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ η μη εκτέλεση των οδηγιών του Υπουργείου για προσλήψεις Διασωστών στα Νοσοκομεία της χώρας οδηγεί τους ιδιώτες μέσα στους χώρους των νοσοκομείων.

«Είναι άλλωστε καταγεγραμμένο πως στην Αττική το 2016 υπήρχαν μόνο 40 ιδιωτικά Ασθενοφόρα που κάνανε επι πληρωμή τα εξιτήρια των Νοσοκομείων και στο τέλος του 2018 αυτά είχαν ξεπεράσει τα 160. Είναι λοιπόν καταγεγραμμένο ότι στην Αθήνα τουλάχιστον από το 2016 έως το 2018 έχουν εισχωρήσει τα ιδιωτικά ασθενοφόρα πάρα πολύ μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία και καπηλεύονται την ανάγκη των συμπολιτών μας για Διακομιδή».

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι άμεσα πρέπει όλοι οι Διοικητές των ΥΠΕ να ανοίξουν θέσεις για προσλήψεις προσωπικού (Διασώστες πληρώματα Ασθενοφόρου) με στόχο την εξυπηρέτηση των Ασθενών τους. «Η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΕΚΑΒ στα εξιτήρια των Νοσοκομείων δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο σκοπό του ΕΚΑΒ που δεν είναι άλλος από την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και πολύ περισσότερο στις μέρες μας που  οι Διασώστες του ΕΚΑΒ καλούνται να αντιμετωπίσουν και όλα τα περιστατικά με covid-19.

Είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία να δεσμεύονται Ασθενοφόρα και προσωπικό του ΕΚΑΒ για τα Εξιτήρια των Νοσοκομείων και από την άλλη να καθυστερούμε στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών».

https://cyber-shop.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image