Για 13η χρονιά «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος»

ethel xarizomiamera

Το Σάββατο 27 Ιουνίου πραγματοποιείται η πρώτη βάρδια του φετινού προγράμματος «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» που υλοποιεί ανελλιπώς η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας και φέτος συμπληρώνει 13 χρόνια προσφοράς στην πυροπροστασία των δασών μας.

Πρόκειται για την πρώτη δράση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, μίας ομάδας πολιτών που από τότε έχει μία πολυποίκιλη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς, παρουσιάζοντας ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο.

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων οι εθελοντές στο κάλεσμά τους, «η Πολιτεία έχει βασικό ρόλο στον περιορισμό μιας πυρκαγιάς, όμως η πρόληψη, που είναι σωτήρια για τα δάση, είναι και στα χέρια των πολιτών».

«Το 90% των δασικών πυρκαγιών προκαλείται από τον άνθρωπο! Αυτό σημαίνει ότι έχοντας τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει ενεργά στη μείωση των δασικών πυρκαγιών.

Αυτό κάνουν οι πολίτες της Πιερίας εδώ και 13 χρόνια, μέσα από μια ξεχωριστή δράση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πυροπροστασίας του Ολύμπου και των Πιερίων! Εκατοντάδες οικογένειες «Χαρίζουν μια μέρα από το Καλοκαίρι τους στο Δάσος» και ενισχύουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο μέσω της πρόληψης όσο και με την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση φωτιάς».

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η τοπική επιχείρηση «tsialos“ – Ενέργεια – Σύγχρονα Υλικά Στέγης ανέλαβε τη συντήρηση του παρατηρητηρίου το οποίο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τις παρέες των εθελοντών.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, ξεκινά η λειτουργία του παρατηρητηρίου της Πλάκας Λιτοχώρου, ενώ πριν λίγες μέρες άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Δράσε τώρα! Δήλωσε συμμετοχή εδώ!

https://cyber-shop.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

https://www.utopia-media.gr/