Κάλεσμα για μια κοινωνική συμμαχία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές

syrizafam1

Σε μια μαζική και ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου, στην Κατερίνη, ο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας παρουσίασε τις βασικές πτυχές του προγράμματός του «Μένουμε Όρθιοι», καλώντας τους πολίτες σε μία πλατιά προοδευτική συμμαχία, ενόψει του μετασχηματισμού του κόμματος που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο με το συνέδριο.

Καλεσμένοι ομιλητές στην εκδήλωση που έγινε στο οικογενειακό κέντρο ΕΛΙΑ, η βουλευτής και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο βουλευτής και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Οι δύο ομιλητές, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πιερία, πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος, τονίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ασκώντας κριτική σε όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ξενογιαννακοπούλου στόχος του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους πολίτες, σε όλη την Ελλάδα, είναι να αναδειχθούν οι συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών και πολιτικών που εφαρμόζονται όλο αυτό το διάστημα και να παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε επαφή με τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους των κλάδων που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι αποτελεί μία συνολική επανεκκίνηση, η οποία σηματοδοτεί ένα κάλεσμα σε κάθε πολίτη να σταθεί απέναντι σε μία νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα δώσει την προοπτική για μία προοδευτική συμμαχία.

Κάνοντας μία αποτίμηση τους ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ είπε ότι είναι φανερές οι πολιτικές επιλογές της. «Πρόκειται για καθαρά νεοφιλελεύθερες επιλογές, και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή με τις τροπολογίες για την απελευθέρωση των απολύσεων και την αναδιάρθρωση όλων των εργασιακών νομοθετημάτων που είχε διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την υγειονομική κρίση για να κάνει μία συνολική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων υπέρ των λίγων και ισχυρών αλλά και να διαταράξει τις εργασιακές σχέσεις.

«Μία κυβέρνηση, που κάτω από την πρόφαση της αριστείας και του επιτελικού κράτους, όπως είδαμε από τα πρώτα νομοθετήματα πέρυσι το καλοκαίρι για τη δημόσια διοίκηση, έρχεται να εγκαθιδρύσει ένα κομματικό κράτος με πελατειακές διασυνδέσεις και διαπλοκές. Επέλεξε την περίοδο της πανδημίας μία σειρά από αδιαφανείς διαδικασίες απευθείας αναθέσεων, μεταξύ αυτών και την κατανομή των 20 εκ. ευρώ για τη διαφημιστική καμπάνια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

«Η συγκυρία της προσαρμογής στην μετα-πανδημική περίοδο αλλά και του ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ, μας φέρνει μπροστά σε τραγικά συμπεράσματα», διαπίστωσε ο κ., Φάμελλος, αναφερόμενος στα θέματα της διαχείρισης της οικονομίας και της κοινωνίας αλλά και της ίδιας της πανδημίας.

Ο κ. Φάμελλος έδωσε έμφαση στα ζητήματα του περιβάλλοντος, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να ισοπεδώσει όσα πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.  «Το σενάριο της ΝΔ είναι να πουλήσουν τα πάντα και να γκρεμίσουν οτιδήποτε οικοδομήθηκε τα τελευταία 4,5 χρόνια. Αποδόμηση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους και ένα περιβάλλον πολιτικής εξαπάτησης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που όπως είπε περιορίζει το δικαίωμα των πολιτών στη συνάθροιση, στη διεκδίκηση και στη δημοκρατία. «Δεν είναι περιορισμός ενός δημοκρατικού δικαιώματος,  είναι μία προσπάθεια της ΝΔ να αμφισβητήσει την ίδια την ύπαρξη δικαιώματος. Η κοινωνία μας έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα και στην πολιτική άποψη, και στη διεκδίκηση και στην παιδεία και στην υγεία και στο περιβάλλον και τώρα αμφισβητείται το ίδιο το δικαίωμα».

Για τη διαδικασία της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι « η συνομιλία με τις κοινωνικές ομάδες αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό λαϊκό κόμμα που συνδέεται και εκπροσωπεί την κοινωνία και πως η ελληνική κοινωνία έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα μέλλον προκοπής και προόδου, που θα έχει για όλους καλύτερες δουλειές και καλύτερο κοινωνικό κράτος.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα και ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ