Στα 110 εκτοξεύτηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Ακάθεκτη συνεχίζει την εξάπλωσή της η νόσος Covid-19 στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει για το Σάββατο 110 νέα κρούσματα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση δύο κρούσματα εντοπίστηκαν και στην Πιερία.

Σημειώνεται πως –μεταξύ άλλων– εντοπίστηκαν πολλά θετικά κρούσματα κορονοϊού σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος σε περιοχή του δήμου Παγγαίου-Καβάλας. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι και ιχνηλατήσεις στους καλεσμένους της γαμήλιας τελετής στη Θεσσαλονίκη, με περισσότερα από 150 παριστάμενα άτομα, μεταξύ των οποίων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί πολλοί άνθρωποι, όπως και ο γαμπρός και η νύφη.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, τα 60 από τα 110 νέα κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, 33 εκ των οποίων συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες. Επίσης, υψηλός παραμένει ο αριθμός μολύνσεων στην Αττική, στην οποία σήμερα ανακοινώθηκαν 19 περιστατικά.

Αναλυτικά, τα σημεία όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα, με τη γεωγραφική κατανομή να δείχνει τη διασποράς του ιού στη χώρα:

9 κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

3 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

19 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

37 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 10 εκ των οποίων σχετίζονται με έναν γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

23 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σχετιζόμενα με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων.

6 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.

3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας. 

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image