Κλειστά από τα μεσάνυχτα μπαρ και εστιατόρια στο Δήμο Κατερίνης

bar

Στις 12 τα μεσάνυχτα θα κλείνουν από την Τρίτη 11 Αυγούστου έως και τις 23 Αυγούστου τα εστιατόρια και τα μπαρ, στο Δήμο Κατερίνης, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων κορονοϊού. Τα μέτρα αφορούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής και τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με συναρμόδιους υπουργούς και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη για τον κορονοϊό, με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23 Αυγούστου, η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Επίσης, υποχρεωτική θα είναι από τις 17 Αυγούστου η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για τους ταξιδιώτες με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία. Αρνητικό PCR τεστ οφείλουν να προσκομίζουν όλοι όσοι εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης επίσης μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση αφορά επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής.

Παράλληλα, ορίστηκε πλαφόν 750 ανά ημέρα στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της κακαβιάς από τις 16 Αυγούστου. Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή κάθε δημόσιας εκδήλωσης με όρθιους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων συναυλιών και παραστάσεων, σε όλη τη χώρα.

Τέλος, ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 85ης ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτέμβρη.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image