Κοινό ψήφισμα ΕΛΜΕ Πιερίας και Ένωσης Γονέων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

elmeenosigonenv

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πιερίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ Πιερίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κατερίνης. Τα μέλη των ΔΣ, συναντήθηκαν με την Διευθύντρια της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Τσιαργαλή, στην οποία επέδωσαν κοινό ψήφισμα με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς.

Στο ψήφισμα αναφέρουν τις προϋποθέσεις που είναι μεταξύ άλλων η μείωση των μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο το 15, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, η εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών και πρόσληψη αναπληρωτών για τις θέσεις μονίμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, η εξασφάλιση επιπρόσθετων σχολικών αιθουσών και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

Κοινό ψήφισμα εκπαιδευτικών και γονέων

Τα προβλήματα είναι κοινά, μας αφορούν όλους και από κοινού είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την επίλυσή τους. Μ’ αυτήν τη λογική ΕΛΜΕ Πιερίας και Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κατερίνης, συμφωνήσαμε να χαράξουμε ένα «μίνιμουμ» πλαίσιο διεκδίκησης, ενόψει μιας δύσκολης χρονιάς που τα υγειονομικά δεδομένα την καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη.

Μετά από συνάντηση της Ένωσης Γονέων με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας τα δύο σωματεία αποφάσισαν να δράσουν συλλογικά και από κοινού καταθέτοντας ψήφισμα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις που θα διασφαλίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και την αυτοδιοίκηση, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ο κάθε φορέας από την πλευρά του να φροντίσει για την ομαλή έναρξη και διεξαγωγή της σχολικής χρονιάς.

Κοινή πεποίθηση εκπαιδευτικών της Πιερίας και Ένωσης Γονέων είναι πως για μια σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα απαιτείται μια σειρά προϋποθέσεων, οι οποίες σήμερα είναι στην κυριολεξία στον «αέρα».

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι:

- Μείωση μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο το 15, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

- Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών και πρόσληψη αναπληρωτών για τις θέσεις μονίμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

- Εξασφάλιση επιπρόσθετων σχολικών αιθουσών

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.

- Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

- Χορήγηση δωρεάν μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και διασφάλιση των υγειονομικών μέτρων κατά την μετακίνηση των μαθητών (λεωφορεία, ταξί)

- Διενέργεια δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς πριν την έναρξη των μαθημάτων και επαναλαμβανόμενα δειγματοληπτικά τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

- Εξασφάλιση δωρεάν του υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που θα πραγματοποιήσουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση

- Διεύρυνση των κριτηρίων για ένταξη στις ευπαθείς ομάδες, όσων διατρέχουν πραγματικό και αυξημένο κίνδυνο.

- Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

-Πλήρη κάλυψη της πολιτείας προς τους διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολικών μονάδων, έναντι «απειλών» και εξωδίκων από γονείς που διαφωνούν με τη χρήση μάσκας από τους μαθητές.

    

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ                                                         Ο πρόεδρος της ΕΓΚηΔΕΚ

 Χρήστος Αντωνίου                                                                Γιώργος Παπαγιάννης

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image