Σε ξενοδοχείο στη Νότια Πιερία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια

prosfygaspiaid

Ανήλικοι πρόσφυγες από την Μόρια φιλοξενούνται προσωρινά από την Πέμπτη σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Παντελεήμονα, όπως έγινε γνωστό τις απογευματινές ώρες.

Πρόκειται για έναν αριθμό παιδιών που κατοικούσαν στο κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας και όπως είναι γνωστό με συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έγινε η αποχώρηση συνολικά 406 ασυνόδευτων ανηλίκων από τη Λέσβο με τέσσερις πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, με στόχο τα παιδιά να μεταφερθούν σε  ασφαλείς δομές φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα παραμείνουν προσωρινά, καθώς συνεχίζεται τόσο το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ όσο και η τοποθέτηση τους σε ξενώνες μακροχρόνιας φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Για το θέμα ο δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος έκανε δημόσια γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης τονίζοντας πως το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο καθώς απαιτεί την προσοχή όλων μας και κυρίως πρέπει να αντικατοπτρίζει την ευαισθησία μας και την ανθρωπιά μας.

 «Χθες τα ξημερώματα, σε ακίνητο που μίσθωσε ιδιώτης στον Δήμο μας, μεταφέρθηκαν ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ηλικίας 7-17 ετών. Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν γνωστή στο Δήμο, στην Περιφέρεια ούτε και στους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς στην Πιερία, με τους οποίους επικοινώνησα.

Η επιλογή της περιοχής αυτής είναι εσφαλμένη και έπρεπε να αποφευχθεί, αφού αυτή αποτελεί τον πυρήνα του τουρισμού στον Δήμο μας. Κάποιοι αγνόησαν αυτές τις παραμέτρους και ελπίζουμε σύντομα να διορθώσουν το λάθος τους. Παρ’ όλα αυτά η προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα, επειδή ακριβώς πρόκειται για ανήλικα παιδιά, απαιτεί την προσοχή όλων μας και κυρίως πρέπει να αντικατοπτρίζει την ευαισθησία μας και την ανθρωπιά μας. Το απόγευμα θα συναντηθούμε οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημαρχείο για να συζητήσουμε αναλυτικά την κατάσταση που διαμορφώθηκε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερολιόλιος.

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image