Αρνούμαστε να συνυπάρχουμε με εκφραστές, μέλη και υποστηριχτές εγκληματικής οργάνωσης

perifereia 8

Τον αποκλεισμό των αυτοδιοικητικών στελεχών που εξελέγησαν και υποστηρίχθηκαν από τη Χρυσή Αυγή, από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν με επιστολή τους οι επικεφαλής τριών περιφερειακών παρατάξεων.

Στην επιστολή τους που απευθύνουν στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητούν να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης και τονίζουν μεταξύ άλλων ότι αρνούνται να συνυπάρχουν πολιτικά και αυτοδιοικητικά, με όσους υποστηρίζουν ότι είναι εκφραστές, μέλη και υποστηριχτές εγκληματικής οργάνωσης.

Η επιστολή

Καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και αποκλεισμός των εκπροσώπων της από τα όργανα της ΠΚΜ

Θεσσαλονίκη, 8/10/2020

Κοινή επιστολή των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων:

• ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, Χρήστου Γιαννούλη

• ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Χρήστου Παπαστεργίου

• ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ, Φίλιππου Γκανούλη

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

ΚΟΙΝ: Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

ΘΕΜΑ: "Έκδοση ψηφίσματος και εφαρμογή των πολιτικών και θεσμικών συνεπειών της δικαστικής απόφασης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή"

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Οι Περιφερειακές Παρατάξεις, τις οποίες εκπροσωπούμε, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ιστορική δικαίωση, μέσω της χθεσινής δικαστικής απόφασης, των αγώνων κατά της εγκληματικής οργάνωσης υπό την ονομασία Χρυσή Αυγή, κεντρικά και Ελληνική Αυγή, αυτοδιοικητικά. Μια απόφαση που συναντήθηκε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοικητικό στέλεχος, το οποίο να αγνοεί την αξία της απόφασης αυτής και την θεσμική επιβεβαίωση, πλέον, της καταχώρησης της εγκληματικής αυτής οργάνωσης στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Ζητούμε επομένως:

α) την άμεση έκδοση ψηφίσματος, δια περιφοράς, που να χαιρετίζει την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος,

β) την εφαρμογή των συνεπειών της απόφασης σε ότι αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την εκκίνηση, από εσάς κ. Πρόεδρε, των διαδικασιών απαγόρευσης συμμετοχής των εκπροσώπων, κατά δήλωσή τους, της καταδικασθείσας οργάνωσης στο δημοκρατικά εκλεγμένο κορυφαίο όργανο της Κεντρικής Μακεδονίας. Αρνούμαστε να συνυπάρχουμε, πολιτικά και αυτοδιοικητικά, με όσους υποστηρίζουν ότι είναι εκφραστές, μέλη και υποστηριχτές εγκληματικής οργάνωσης.

Η ευθύνη κ. Πρόεδρε, τόσο η δική σας, όσο και του κ. Περιφερειάρχη, αλλά και όλων μας είναι ιστορική. Ελπίζουμε ότι θα την αναλάβετε.

Με εκτίμηση,

Χρήστος Γιαννούλης

Χρήστος Παπαστεργίου

Φίλιππος Γκανούλης

https://cyber-shop.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

https://www.utopia-media.gr/