Έμφαση στις σχέσεις με τις αδελφοποιημένες πόλεις δίνει ο Δήμος Κατερίνης

dimosadelfopoieises

Σε μία συμβολική κίνηση, με στόχο να δοθεί έμφαση στην αξία των αδελφοποιήσεων με άλλες πόλεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος Κατερίνης, η δημοτική αρχή τοποθέτησε στην πλατεία Κοκκινοπλιτών πινακίδες με τα ονόματα των αδελφοποιημένων Δήμων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου, την ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών σχέσεων του Δήμου Κατερίνης με πόλεις που είτε στο παρελθόν αδελφοποιήθηκαν με το Δήμο Κατερίνης, είτε εξέφρασαν τη βούληση να προχωρήσουν σε αδελφοποίηση ζήτησε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, σε συνάντηση εργασίας που είχε στο γραφείο του, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιαλό.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε την απόφασή του να ορίσει υπεύθυνη Αδελφοποιήσεων στο Δήμο Κατερίνης την κα Άννα Καγκασίδου, μαθηματικό,  με εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων (εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.), η οποία αναλαμβάνει ταυτόχρονα υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δημάρχου. Να σημειωθεί, ότι, η θέση της είναι άμισθη.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Κατερίνης ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργοποίηση των αδελφοποιήσεων, επισημαίνοντας πως η στρεβλή άποψη ότι οι αδελφοποιήσεις έχουν χαρακτήρα μόνον πολιτιστικό ή ανταλλαγών επισκέψεων πρέπει να αλλάξει.

Η αδελφοποίηση είναι η έκφραση μιας ευρωπαϊκής ενότητας και ταυτότητας που αναπτύσσεται από τους πολίτες. Αποτελεί ενδεχομένως την πλέον εμφανή μορφή ευρωπαϊκής συνεργασίας και ένα εκπληκτικά ευέλικτο εργαλείο, αφού μπορεί να εστιάσει σε ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων,  τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

https://cyber-shop.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

https://www.utopia-media.gr/