Διεκδικούμε μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και βία κατά των γυναικών

syrtizafem

Συγκέντρωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας.

Γυναίκες, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, διαδήλωσαν για τα δικαιώματα των γυναικών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διεκδικώντας μία κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και βία κατά των γυναικών.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής τονίζει χαρακτηριστικά:

«8 του Μάρτη αλλά και κάθε μέρα θυμόμαστε και τιμούμε τον αγώνα των γυναικών και του φεμινιστικού κινήματος για τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δικαιώματα  των γυναικών. Τιμούμε τις σουφραζέτες, τις εργάτριες, τις ακτιβίστριες και συνδικαλίστριες που αγωνίστηκαν πριν από μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν εκείνες γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτήσουμε. Γιατί είναι πολλά αυτά που κατακτήσαμε και απειλούνται. Γιατί έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις γυναίκες όλου του κόσμου, διαδηλώνουμε και φωνάζουμε δυνατά: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την  επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, τις  απολύσεις εγκύων και την αύξηση της επισφάλειας!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την απαξίωση της κοινωνικής φροντίδας!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τη βία, τον καθημερινό σεξισμό και τη σεξουαλική παρενόχληση στον δημόσιο χώρο, στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα μέσα μεταφοράς!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που γεννούν την προσφυγιά!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την καταπίεση που βασίζεται στη σεξουαλική ταυτότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό!

Διεκδικούμε μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, εκμετάλλευση και βία κατά των γυναικών. Αγωνιζόμαστε κατά της βαρβαρότητας του νεοφιλελευθερισμού και κατά της πατριαρχίας. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, στις γυναίκες και τα παιδιά που πλήττονται από τον πόλεμο, την έμφυλη βία, την εκμετάλλευση και την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Απαιτούμε το δικαίωμα σε μια δημόσια παιδεία που θα στηρίζεται και θα προάγει τις αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image