Καθαρισμός δημοτικής έκτασης 45 στρεμμάτων στην περιοχή Ευαγγελικών

eyaggelikaathl

Σε επιχείρηση καθαρισμού δημοτικής έκτασης 45 στρεμμάτων, προχώρησε ο  Δήμος Κατερίνης, σε έναν χώρο που είναι ενταγμένος στο Σχέδιο Πόλης και σχεδιάζεται να μετατραπεί σε έναν αθλητικό πυρήνα για την περιοχή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κατερίνης, ο χώρος που βρίσκεται πίσω από το Κοιμητήριο), επί της οδού Ν. Πλαστήρα, επί σειρά ετών γνώριζε εικόνα εγκατάλειψης και είχε μετατραπεί σε χώρο παράνομης απόθεσης και ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση της επιχείρησης που έγινε διενεργήθηκε γενικός καθαρισμός από βάτα και άλλα αναρριχώμενα με αγκάθια, ενώ συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα κ.α. απορρίμματα, αδρανή υλικά, βελτιώνοντας έτσι αισθητά την εικόνα της περιοχής.

Στην τρέχουσα περίοδο, ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε, ενώ με ειδικά μηχανήματα του Δήμου θα ακολουθήσει η επιπεδοποίηση της έκτασης.

Ήδη με αφορμή το ελεύθερο πέταγμα του χαρταετού, με το οποίο κύλησε η φετινή Καθαρά Δευτέρα, πολλοί ήταν οι Δημότες, οι οποίοι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κ.λ.π.) χάρηκαν το χώρο που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα «πάρκο μαζικού αθλητισμού και αναψυχής».

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε σταδιακά αυτό το χώρο όπως προβλέπεται και από το σχέδιο πόλεως, σε έναν «αθλητικό πυρήνα», έναν πολυχώρο αθλητισμού  για άτομα όλων των ηλικιών» σημείωσε με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image