Βγαίνει από το επίπεδο υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης ο Δήμος Κατερίνης

koronoios test1

Από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ο Δήμος Κατερίνης βγαίνει από τις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», και εντάσσεται στο «κόκκινο», όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, στην ενημέρωση των συντακτών ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο “βαθύ κόκκινο” βρίσκονται οι ακόλουθες περιοχές της χώρας: η Περιφέρεια Αττικής, η Π.Ε. Αχαΐας, οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας (πλην των Δήμων Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού) και Ευρυτανίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Πέλλας, η Π.Ε. Κοζάνης, η Π.Ε. Λέσβου, η Π.Ε. Ζακύνθου, η Π.Ε. Μυκόνου και η Π.Ε. Κω, οι δήμοι Καλυμνίων και Λέρου, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου, ο δήμος Ανωγείων και ο δήμος Χανίων, οι δήμοι Ιωαννιτών και Κόνιτσας, ο δήμος Αμφίπολης, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Σερρών, ο δήμος Καρδίτσας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος, ο δήμος Γρεβενών, η δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, οι δήμοι Λαμιέων και Λοκρών, ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι βγαίνουν από το “βαθύ κόκκινο” και εντάσσονται στο “κόκκινο” από τη Δευτέρα οι εξής περιοχές:

η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η Π.Ε. Αργολίδας, μέρος της Π.Ε. Φθιώτιδας, οι δήμοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού στην Π.Ε. Ευβοίας, ο δήμος Κατερίνης της Π.Ε. Πιερίας, ο δήμος Αστυπάλαιας της Π.Ε. Καλύμνου, ο δήμος Σκιάθου της Π.Ε. Σποράδων. 

Θετικότητα με τάση μείωσης η έκκριση ιικού φορτίου, στα λύματα της Κατερίνης

Θετικότητα ως προς την παρουσία του ιού SARS-CoV-2 με τάση μείωσης - σε  σχέση με τις δύο τελευταίες μετρήσεις - εμφανίζει η έκκριση ιικού φορτίου στα λύματα της Κατερίνης, σύμφωνα με την έκθεση συμπερασμάτων από την ανάλυση δειγμάτων που έλαβε από τον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

Αυτή η εικόνα αποτυπώνεται στην έκθεση, η οποία αφορά ημερομηνία παραλαβής δειγμάτων: 02/04/2021 και ημερομηνίες δειγματοληψίας: 30/03/2021 – 02/04/2021.

Υπενθυμίζεται, ότι, οι αναλύσεις στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού ξεκίνησαν από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και διεξάγονται με πρωτοβουλία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ, που εδρεύει στην πόλη μας, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Κατερίνης και τη ΔΕΥΑΚ.

Αναστέλλεται η συνταγογράφηση στο Α’ ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης

Κλειστό θα παραμείνει το Α’ ΚΑΠΗ του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης (πλατεία Ηρώων) έως τις 23 Απριλίου 2021, λόγω εμφάνισης κρούσματος Covid-19.

Η συγκεκριμένη δομή εξυπηρετούσε μόνο ανάγκες συνταγογράφησης ηλικιωμένων, αφού λόγω των υγειονομικών συνθηκών, είχαν ανασταλεί, όπως και σε όλα τα ΚΑΠΗ του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, οι υπόλοιπες δράσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image