Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού

koronoios eodydeigm

Στον βόρειο Δήμο της Πιερίας τα ενεργά κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί, καθώς έχουν αυξηθεί σε 40 από 14 που ήταν στις 5 Απριλίου

Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας από το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου, καθώς νέες περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο στο lockdown λόγω το κορονοϊού. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι κάθε νέο μέτρο και κάθε απόφαση έχει ένα και μόνο στόχο: «Να καταφέρουμε να επανέλθουμε σταδιακά και με ασφάλεια, χωρίς πισωγυρίσματα στην κανονικότητα».

Τα επιδημιολογικά δεδομένα κάνουν δυνατή την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από τη Δευτέρα 19 Απριλίου, αποκλειστικά και μόνο με τη μέθοδο του click away και με στόχο –πάντα με την τήρηση των μέτρων – σύντομα να ισχύει και στην Κοζάνη ό,τι ισχύει για το λιανεμπόριο σε όλη την Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, κάθε δραστηριότητα λειτουργεί με συγκεκριμένο υγειονομικό πλαίσιο και με την εφαρμογή μέτρων και κανόνων που στόχο έχουν την προστασία και την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημέρου ανά 100.000 κατοίκους στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, έχει μειωθεί στο 38,7, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 59,3, ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων δεκατετραημέρου ανά 100.000 κατοίκους είναι πλέον στα 572,5 όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 714,3.

Ποιες περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο

Η αύξηση του ιικού φορτίου, που παρατηρείται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα την ομόφωνη εισήγηση των Επιδημιολόγων για ένταξή τους στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται πλέον από το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου:

η Θάσος, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί, καθώς από 11 στις 5 Απριλίου έχουν φτάσει τα 40.

ο Δήμος Ρεθύμνου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 137 – είχαμε μία σημαντική αύξηση της τάξης του 20% μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα.

ο Δήμος Φαιστού, δεδομένου ότι έχει 73 ενεργά κρούσματα όταν στις 5 Απριλίου είχε 30 και τα ενεργά κρούσματα στο συγκεκριμένο δήμο έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.

ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 43 όταν στις 5 Απριλίου ήταν 20. Τα κρούσματα εκεί έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες και σε αυτή την περιοχή.

η Κύθνος όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 7 από 1 στις 5 Απριλίου. Ο εντοπισμός ικανού αριθμού κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιστροφή της εικόνας αυτής το ταχύτερο δυνατό, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ο Δήμος Διδυμοτείχου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 85 από 36 στις 5 Απριλίου. Είχαμε μία αύξηση της τάξης του 136,11%.

ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 40 από 14 στις 5 Απριλίου, έχουν δηλαδή σχεδόν τριπλασιαστεί!

ο Δήμος Καβάλας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 224, όταν στις 5 Απριλίου είχαμε 145 ενεργά κρούσματα. Είναι μία αύξηση της τάξης του 54,48%.

ο Δήμος Βόλου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 338 από 215 στις 5 Απριλίου και εκεί είχαμε μια αύξηση της τάξης του 57,21%.

ο Δήμος Σιντικής Σερρών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 30,65% τα τελευταία 24ωρα και είναι 81,

ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 12, όταν στις 5 Απριλίου είχε καταγραφεί μόνο 1 κρούσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image