Άνοιγμα της εστίασης και των μετακινήσεων εκτός νομού μετά το Πάσχα

Το χρονοδιάγραμμα με τους «τρεις σταθμούς» του επόμενου βήματος της άρσης του lockdown ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το Πάσχα «πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Επίσης, έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όλους όσοι συμμετέχουν στα περιβόητα κορονοπάρτι, υπογραμμίζοντας σε αυστηρό τόνο πως «όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν», ενώ τέλος απηύθυνε έκκληση για τη συμμετοχή στους εμβολιασμούς.

 

Πιο αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

Πρώτον, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 23:00. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Δεύτερον, στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι γυμνάσια και δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Τρίτον, το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του πολιτισμού.

«Ασφαλές Πάσχα, ελεύθερο καλοκαίρι»

Την ίδια ώρα, επισήμανε ότι πλέον διανύουμε την τελευταία και πιο ευαίσθητη φάση του πολέμου με τον κορονοϊό. «Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Αλλά υπάρχουν δίπλα μας και νέοι σύμμαχοι: Οι εμβολιασμοί, τα self-test, αλλά και ο καλύτερος καιρός μάς κάνουν αισιόδοξους ότι η πρωτοφανής αυτή περιπέτεια τελειώνει», είπε προσθέτοντας ότι η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί, αλλά «το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. «Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας», είπε και λίγο αργότερα ανέδειξε το στόχο του Μεγάρου Μαξίμου.

Αυτός δεν είναι άλλος από «ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι»! « Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι ναι μεν η απόφαση αυτή μπορεί να δυσαρεστήσει κάποιους, αλλά αποτελεί τη μόναδική επιλογή.

Εμβολιασμοί 30ρηδων

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, τέλος, ανακοίνωσε ότι από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. «Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι», κατέληξε χαρακτηριστικά.

πηγή: ethnos,gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image