Υπέρ της εκμίσθωσης των παραλιακών εκτάσεων ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης

dimotikoaigialos

Μετά από πολλές ώρες συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ψήφισε υπέρ της εκμίσθωσης των δημόσιων παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας και μάλιστα με τον δήμαρχο Κατερίνης να δηλώνει στην τοποθέτησή του ότι «μόνο μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και οικονομική ευημερία για τον τόπο μας».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν προσκληθεί και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές Πιερίας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας.

«Δεν είμαστε μόνο υπέρ της αξιοποίησης των συγκεκριμένων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και όλης της περιουσίας του Δήμου Κατερίνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Κουκοδήμος.

«Σκοπός των διαγωνισμών είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη των ακινήτων σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης τους και με την εν γένει και ειδική νομοθεσία που τα διέπει», είπε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, υπενθυμίζοντας ότι, οι προς μίσθωση εκτάσεις είναι δημόσιες και από την νομοθεσία «αποκλείεται» η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στον διαγωνισμό.  «Ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα, την πρόθεση, ούτε τη δυνατότητα να σταματήσει τη διαδικασία εκμίσθωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, σχολίασε πως η απόφαση για την μίσθωση «είναι πολιτική», ενώ χαρακτήρισε «οξύμωρο και άκρως υποκριτικό» το να μισθώνει σε ιδιώτες ο Δήμος δικά του ακίνητα σε όλο το παραλιακό μέτωπο, αλλά να μην αναγνωρίζει το ίδιο δικαίωμα στο δημόσιο, για δικές του εκτάσεις.

«Δεν είμαστε μόνο υπέρ της αξιοποίησης  των συγκεκριμένων ακινήτων από το Ελληνικό Δημόσιο  αλλά και όλης της περιουσίας του Δήμου Κατερίνης που προσπαθούμε εδώ και 2 χρόνια να την αποτυπώσουμε. Επιπλέον, να την ξεμπλέξουμε και στις περιπτώσεις που υπάρχουν καταπατημένες δημοτικές εκτάσεις, να επιστρέψουν στο Δήμο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους», είπε ο δήμαρχος.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, εκτίμησε ότι μόνο μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας θα εξασφαλιστούν θέσεις εργασίας και οικονομική ευημερία για τον τόπο μας.

Το σώμα καταψήφισε την πρόταση της αντιπολίτευσης που ζητούσε αναστολή του διαγωνισμού για την μίσθωση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης στην Καλλιθέα.

Παρακολουθήστε εδώ και εδώ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλες οι τοποθετήσεις των φορέων:

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image