Ζημιές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή της Κατερίνης

xalazikat

Καταστροφές σε καλλιέργειες γύρω από την πόλη της Κατερίνης και ιδιαίτερα στην περιοχή  της Νέας Εφέσου, του Βαρικού και της Γανόχωρας, προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το φαινόμενο που διήρκησε περισσότερο από 15 λεπτά, προκάλεσε σημαντικές καταστροφές τόσο σε δενδρώδεις, όπως τα ακτινίδια, όσο και σε άλλες μονοετείς καλλιέργειες.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών για να προχωρήσει η διαδικασία των εκτιμήσεων. Από το Δήμο Δίου – Ολύμπου έγινε γνωστό ότι αυτοψία στις πληγείσες περιοχές αναμένεται να πραγματοποιήσουν κλιμάκια του ΕΛΓΑ τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ενώ οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες έχουν πληγεί, παρακαλούνται να απευθυνθούν στους τοπικούς ανταποκριτές ΕΛΓΑ, για να δηλώσουν για την υποβολή δήλωσης ζημίας φυτικής παραγωγής.

Τις περιοχές που επλήγησαν επισκέφθηκε το Σάββατο και η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, η οποία σε ανακοίνωση τύπου τονίζει μεταξύ άλλων ότι είναι απορίας άξιο ότι δεν λειτούργησε το σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας και προσθέτει ότι θα σταθεί  θεσμικά δίπλα στους παραγωγούς ώστε να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υπέστησαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image