«Μια νέα συμφωνία για την κοινωνική πλειοψηφία, τη νέα γενιά και το περιβάλλον»

syrizapieriasne

Η πρόταση μας αφορά σε ένα σχέδιο που βασίζεται στη στήριξη των νέων, στην ενίσχυση της εργασίας, των δικαιωμάτων και των μισθών, στην καταπολέμηση των ανισοτήτων, στη δίκαιη πράσινη μετάβαση, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης και σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο», τόνισε μεταξύ άλλων στην πρώτη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης, ο συντονιστής της Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Χατζηιωαννίδης.

Στη συνέντευξη που αφορούσε στην παρουσία των δράσεων της νεοεκλεγείσας Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, παραβρέθηκαν επίσης, η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα και τα μέλη της Ομάδας Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, ο πρώην βουλευτής Πιερίας Στέργιος Καστόρης και ο Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Χατζηιωαννίδης σημείωσε ότι η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή εξελέγη μετά από έναν μεγάλο και πετυχημένο κύκλο διεύρυνσης του κόμματος  στην κοινωνία, που χαρακτηρίστηκε από πολλές εγγραφές νέων μελών, υπερδιπλασιάζοντας την δύναμη του κόμματος στην Πιερία. «Η επιδίωξη  της περαιτέρω διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πιερίας είναι συνεχής και πάντα στην ημερήσια διάταξή μας. Η σύσταση, η λειτουργία και ενεργοποίηση των θεματικών τομέων ήταν άμεσος στόχος ξεκίνησε αμέσως με πολλές δραστηριότητες για σημαντικά πολιτικά,  κοινωνικά, οικονομικά θέματα».

Αναφερόμενος στην περίοδο της πανδημίας ο συντονιστής άσκησε κριτική στην σημερινή κυβέρνηση και στους χειρισμούς της, υπογραμμίζοντας την επίθεση που γίνεται στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. «Οι εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού έχουν κάνει την επιλογή τους. Επέλεξαν την στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης, της διαχείρισης του φόβου των κοινωνιών, την περιστολή δικαιωμάτων, την ανοχή στην επιτήρηση και την χειραγώγηση την κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και στάθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μεταξύ άλλων καταργεί το οκτάωρο. «Πλήττει όλους τους εργαζόμενους, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττει τους ανέργους, καθώς ενθαρρύνει την υπερεκμετάλλευση με μείωση αποδοχών των ήδη εργαζομένων, και αποτρέπει τις προσλήψεις.

Πλήττει κατεξοχήν τη νέα γενιά που την καταδικάζει σε ένα μέλλον φθηνής, ελαστικής εργασίας και εργασιακής επισφάλειας χωρίς δικαιώματα. Οι αναγκαίες διατάξεις ενσωμάτωσης, όπως για τη βία και την κακοποίηση στην εργασία και τις γονικές άδειες, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τον αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου και την επιβολή της εργασιακής ζούγκλας. Εμείς, δίνουμε  αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, εδώ στην Πιερία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα», είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης αναφέρθηκε στη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι είναι εμφανής  η διεύρυνση των ανισοτήτων σε όλα τα επίπεδα όπως και η δήθεν ανάπτυξη για όλους, η ανενδοίαστη, ανασύσταση του παραδοσιακού πελατειακού κράτους της Δεξιάς και για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών, αλλά και μικρότερων ιδιοτελών συμφερόντων μέσω πληθώρας γκρίζων αναθέσεων, προμηθειών και διευθετήσεων και κυρίως μέσω της θεσμικής συρρίκνωσης και υπονόμευσης όλων των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι είναι αναγκαία η οικοδόμηση μιας νέας εμπιστοσύνης της κοινωνικής πλειοψηφίας και ιδιαίτερα της νεολαίας προς την ίδια την πολιτική πράξη και συμμετοχή. Μια νέα συμφωνία για την κοινωνική πλειοψηφία, τη νέα γενιά και το περιβάλλον προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Επαφές και συναντήσεις στην Πιερία με παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς

«Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σε εξέλιξη ένα σχεδιασμό από τον Φλεβάρη του 2021 και με όλες τις οργανωμένες δυνάμεις μας, με τους φίλους του κόμματος  προσπαθεί και προσαρμόζει την πολιτική μας στις ανάγκες, στις ιδιαιτερότητες και στις δυνατότητες  της περιοχής μας», είπε ο κ. Χατζηιωαννίδης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους θεσμικούς εκπροσώπους όλων των παραγωγικών δυνάμεων.

Όσον αφορά στις ελλείψεις που υπάρχουν στην Πιερία ανέφερε μεταξύ άλλων τις ελλιπείς υποδομές άρδευσης, με παράδειγμα το έργο στον Αλιάκμονα, που παραμένει στάσιμο, την ανάγκη ενασχόλησης και φροντίδας της καλλιέργειας του ακτινιδίου, με τη  δημιουργία ενός Κέντρου Ακτινιδιάς, με έδρα την Πιερία και η δημιουργία υποδομών στον πρωτογενή τομέα.

Για τον τουρισμό, είπε ότι υπάρχει έλλειψη στρατηγικής και σχεδιασμού που στην περίοδο της πανδημίας, μαζί με τις παλινωδίες και τα αντικρουόμενα σχέδια επικοινωνιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης οδήγησαν τον τουρισμό της Πιερίας σε απόλυτο μαρασμό με πτώση του κύκλου εργασιών του μέχρι και 90%, οδηγώντας επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε απόγνωση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ προτείνει μία σειρά μέτρων για την ασφαλή εκκίνηση της τουριστικής περιόδου με αιχμές την προστασία της δημόσιας υγείας, άμεσα οικονομικά μέτρα στήριξης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, διοικητικά μέτρα και Προγραμματισμό δράσεων ενίσχυσης και προβολής του τουριστικού προϊόντος του Νομού».

Τέλος, ο κ. Χατζηιωαννίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειας των πολιτών της Πιερίας για το περιβάλλον. «Η τοπική κοινωνία είναι ευαίσθητη σε οτιδήποτε αφορά το Περιβάλλον, την ρύπανση, την μόλυνση, την δυσοσμία (μπόχα), την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας  βιολογικού καθαρισμού  και εκφράζεται υπεύθυνα, αγωνιστικά και μεθοδικά  μέσα από διάφορες δράσεις, όπως αυτές του συλλόγου για τον Πέλεκα, Ι can’t breath κ.α».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image