Απεργιακός ξεσηκωμός ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη 10 Ιουνίου, από τους εργαζόμενους ενάντια στο αντιεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, έρχεται προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα. Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

 Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνουν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΚΙΝ.ΑΛΛ., το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συνδικαλιστικά σωματεία. 

Στην Κατερίνη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

 

Με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, ανάπτυξη δεν γίνεται!

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι "δηλώνουμε για μία ακόμη φορά τη σαφή μας αντίθεση σε αυτό το νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων προωθεί την ατομική διευθέτηση του χρόνου εργασίας του εργαζόμενου μέσα από «διαπραγμάτευση» με τον εργοδότη, καταργεί το οκτάωρο, θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες μειώνοντας το εισόδημα των εργαζομένων, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, εξαλείφει σχεδόν κάθε προστασία για τον εργαζόμενο απελευθερώνοντας τις απολύσεις, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση και αποδυναμώνει τα σωματεία, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο το δικαίωμα στην απεργία.

Είναι ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΣΕΒ, που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα μετατρέπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, αντί να το αναβαθμίσει, με αποτέλεσμα να μένουν οι εργαζόμενοι περισσότερο έκθετοι απέναντι στους εργοδότες, σε μια περίοδο ήδη οξυμένης παραβατικότητας στην αγορά.

Καλούμε και πάλι την κυβέρνηση να αποδεχθεί πλήρως τις προτάσεις μας στη διαβούλευση για τις άθλιες διατάξεις του νομοσχεδίου και να μην τολμήσει να τις καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νομού μας σε καθολική και δυναμική αντίδραση με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώστε να αποσυρθεί κάθε αντεργατική διάταξη του νομοσχεδίου που υποβαθμίζει περαιτέρω τους εργαζόμενους, αποδυναμώνοντας τα εργασιακά δικαιώματα και καταστρέφοντας την αγορά εργασίας, αλλά και να υιοθετηθεί κάθε θετική και ευεργετική διάταξη των προτάσεων μας που είναι προς όφελος των εργαζομένων". 

24ωρη απεργία και στην ενημέρωση

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 07/06/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει», τονίζει στην ανακοίνωση του, το διασωματειακό του Τύπου.

«Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου», προσθέτει η ανακοίνωση. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image