Κοινή έκκληση για τους εμβολιασμούς στην Πιερία από ιατρούς και πολιτικά πρόσωπα

koronoios embol3

Με κοινή δήλωση που υπογράφουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, οι τέσσερις βουλευτές, οι τρεις δήμαρχοι και ο π. υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες της περιφέρειάς μας να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid 19.

Στη δήλωση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι ο εφιάλτης του περυσινού Νοέμβρη και Δεκέμβρη δείχνει να πλησιάζει το ίδιο αν όχι περισσότερο απειλητικός και πάντως με προτίμηση και σε μικρότερες ηλικίες.

 

Η ανακοίνωση

Η Πιερία μας συνεχίζει να βρίσκεται “στο κόκκινο” καταγράφοντας καθημερινά υπερδιπλάσιο αναλογικά με τον πληθυσμό της αριθμό θετικών test (λοίμωξη από Covid-19)Η κατάσταση αυτή σχετίζεται άμεσα με το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό (περί το 42%) εμβολιασμού, που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις όχι μόνο σε Εθνικό αλλά δυστυχώς και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.   

Ταυτόχρονα  η πίεση στο σύστημα Υγείας  έχει  υπερβεί τα όρια αντοχής του αφού έχουμε 100% πληρότητα στην κλινική Covid αλλά και στην ΜΕΘ του Γ.Ν.Κ. ενώ καθημερινά συνεχίζονται διακομιδές συμπολιτών μας σε άλλους Νομούς της Χώρας. Το τελευταίο διάστημα αρκετοί ( κυρίως μεσήλικες) δυστυχώς έχασαν την μάχη με τη ζωή.

Ο εφιάλτης του περυσινού Νοέμβρη και Δεκέμβρη δείχνει να πλησιάζει  το ίδιο αν όχι περισσότερο απειλητικός και πάντως με προτίμηση και σε μικρότερες ηλικίες.

Με αίσθημα ευθύνης λόγω της θεσμικής μας ιδιότητας, απευθύνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλους τους καλόπιστους  συμπολίτες μας να ξεπεράσουν τυχόν φόβους και να αποκρούσουν κάθε είδους παραπληροφόρηση.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε ιδεολογικό, ούτε θεολογικό. Είναι αμιγώς Υγειονομικό και η Επιστημονική κοινότητα έχει δώσει την απάντηση χωρίς κανένα δισταγμό ή διχασμό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ιατρών (περί το 95%)  έχει εμβολιαστεί και παροτρύνει τους πολίτες να πράξουν το ίδιο.  Στο μικρό ποσοστό ιατρών που εκφράζουν διαφορετικές ερμηνείες καταγράφονται (με ελάχιστες εξαιρέσεις)  και αυτές που για τον εαυτό τους επιφύλαξαν την προστασία που παρέχει ο εμβολιασμός.

Στον ίδιο βαθμό με συντριπτικά ποσοστά έχουν ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τὀσο σε επίπεδο κοινοβουλίου, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ (ίσως και την δική μας ή των αγαπημένων μας) ΖΩΕΣ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΜΑΣ – ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ –ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ

 

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ

ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΣ  ΧΙΟΝΙΔΗΣ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  ΣΚΟΥΦΑ 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ  ΜΑΥΡΙΔΟΥ     

                                                                      

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΔΙΟΥ  - ΟΛΥΜΠΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΠΥΔΝΑΣ  ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ

Ο πρ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΙΣΠ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΙΣΠ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΠ

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΠΟΣΤΑΝΙΤΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗΣ ΤΟΥ ΔΣ του ΙΣΠ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΟΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΠΑΛΤΟΥΜΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ