Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στην Πιερία

kakokairiaparalia2

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στον Δήμο Κατερίνης. Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη και πιο συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Παραλίας και στην Ολυμπιακή ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και σε συνδυασμό με τον υψηλό κυματισμό εμπόδιζαν την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα (οικίες, επιχειρήσεις).

 

Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Συγχρόνως, όπως έγινε γνωστό, τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται στο πεδίο από την πρώτη στιγμή της έναρξης του φαινομένου της έντονης βροχόπτωσης για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης Πολιτικής Προστασίας, όπου παρατηρήθηκε συγκέντρωση υδάτων επί των οδοστρωμάτων του οδικού δικτύου ευθύνης της ΠΕ Πιερίας.

Οι παρεμβάσεις εστιάζονται στο οδικό δίκτυο:

• Κατερίνη – Κορινό – Παραλία Κατερίνης – Ολυμπιακή Ακτή,

• Κατερίνη – Γρίτσα – Δίον – Καρίτσα,

• Κατερίνη – Αιγίνιο – Μεγάλη Γέφυρα – Όρια Νομού Πιερίας με ΠΕ Ημαθίας,

• Κατερίνη – Κολινδρός – Παλαιόστανη – Κίτρος,

• Κατερίνη – Νοσοκομείο – Μοσχοπόταμος – Ελατοχώρι – Ρητίνη,

• Κατερίνη – Σβορώνο – Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Πέτρα – Άγιο Δημήτριο – Όρια Νομού με ΠΕ Λάρισας,

• Κατερίνη – Πλαταμώνας – Παλιός Παντελεήμονας. Ειδικότερα, λόγω της πτώσης χωμάτων και πετρών σε συγκεκριμένα σημεία (εντός υδατορέματος της περιοχής του Πλαταμώνα), στο πεδίο έχει ήδη αποσταλεί εξειδικευμένο προσωπικό για την έναρξη της αποκατάστασης των ζημιών, συνεπικουρούμενο από κατάλληλο μηχάνημα.

• καθώς και στους παράπλευρους οδούς της ΠΑΘΕ, ευθύνης της ΠΕ Πιερίας

Κατολίσθηση προκάλεσε πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης στο Λιτόχωρο

Από το Δήμο Δίου – Ολύμπου ανακοινώθηκε προς τους κατοίκους του Λιτοχώρου να μην  καταναλώνουν πόσιμο νερό, μέχρι νεωτέρας, καθώς προκλήθηκε κατολίσθηση στο ρέμα του Ενιπέα από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΔΟΛ επιχειρούν στο σημείο για την αποκατάσταση της βλάβης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ