Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στην Κατερίνη

apergiaekpa

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Κατερίνη η απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών που έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στο μέτρο της αξιολόγησης.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όπως τονίζεται με το μέτρο της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων τα σχολεία κατηγοριοποιούνται σε «καλά» και «κακά»  και ανοίγει πλέον ο δρόμος για λουκέτα σε σχολικές μονάδες.

 «Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών έχει ως αποκλειστικό στόχο να μεταφερθούν οι ευθύνες του κράτους στους εκπαιδευτικούς και να στοχοποιηθούν τα δημόσια σχολεία και οι εκπαιδευτικοί για τις διαχρονικές ελλείψεις και αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, που στην ουσία αποτελούν πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων», σημειώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ υπογραμμίζει ότι «η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης» και τονίζει ότι «για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ