Σε βαθύ κόκκινο η Πιερία και συνολικά 22 περιοχές της χώρας

koronoios xartsi1120201

Βράζει η χώρα από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφει καθημερινά ο ΕΟΔΥ και πλέον 22 περιοχές της επικράτειας έχουν ενταχθεί στο βαθύ κόκκινο που είναι το ανώτερο επίπεδο του επιδημιολογικού συναγερμού.

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές εντάσσονται σε βαθύ κόκκινο

Ειδικότερα σε βαθύ κόκκινο με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντάχθηκαν πλέον και η Κοζάνη, η Καρδίτσα, η Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και η Φθιώτιδα.

Ταυτόχρονα ανέβηκε επίπεδο ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας. Το 44% της χώρας βρίσκεται πλέον στο επίπεδο 5 του Επιδημιολογικού Χάρτη, ενώ προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει να ισχύουν διαφορετικά μέτρα στις περιοχές αυτές.

Ωστόσο όλα είναι πλέον ανοικτά μετά την έκρηξη κρουσμάτων που καταγράφεται καθημερινά. Όλα δείχνουν πως τα μέτρα που είναι πιθανό να ισχύσουν λόγω αυξημένου ιικού φορτίου θα αφορούν στη εστίαση (απαγόρευση ορθίων κ.λ.π.) αλλά και στους εμβολιασμένους.

Άλλες 5 περιοχές

Ακόμη πέντε περιοχές της χώρας εντάσσονται αυτήν την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Πρόκειται για την Κοζάνη, την Καρδίτσα, τη Χαλκιδική, τα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα.

Από το κίτρινο (επίπεδο 2) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) ο βόρειος και ο νότιος τομέας της Αθήνας, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και η Άρτα.

 

Πλέον, 22 περιοχές της χώρας που είναι στο βαθύ κόκκινο είναι:

Θεσσαλονίκη

Αρκαδία

Άγιον Όρος

Αχαΐα

Λάρισα

Μαγνησία

Κιλκίς

Ημαθία

Πιερία

Έβρος

Πέλλα

Ξάνθη

Δράμα

Μεσσηνία

Σέρρες

Τρίκαλα

Καβάλα

Κοζάνη

Καρδίτσα

Χαλκιδική

Ιωάννινα

Φθιώτιδα

Ως μέτρα, στο 4 και 5 επίπεδο ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Αυτά είναι:

- Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής

- Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να: αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2, πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτηση, πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.

 

πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ