Σε ισχύ τα νέα μέτρα μετά την εκρηκτική άυξηση των κρουσμάτων

koronoios masks

Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα στις 6.00 τα νέα μέτρα που ελήφθησαν με φόντο την εκρηκτική άνοδο κρουσμάτων κορονοϊού και την κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον. Σημαντικές αλλαγές και πιο αυστηρά μέτρα για καφέ, μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα καθώς πλέον θα λειτουργούν χωρίς μουσική.

Νέα μέτρα: Αναλυτικά τι ισχύει από σήμερα

Αναφορικά με τη διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις δύο το πρωί αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Επίσης, ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι καλό όλοι να κάνουν τεστ πριν από τα τραπέζια ακόμη και στα σπίτια. 

Ρεβεγιόν μέχρι τις 2 χωρίς μουσική

Συνοπτικά τα νέα μέτρα:

| Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Σημειώνεται πως απαγορεύεται και η μουσική. Μόνο την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι τις 2 αλλά με όλες τις ισχύουσες απαγορεύσεις.

Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο η οποία θα γίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

 

 

Image

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ