Στους επτά μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση

koronoios embol1

Στους 7 μήνες πλέον είναι η ημερομηνία λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού για κορονοϊό και αφορά σε πολίτες -άνω των 18 ετών- που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. Αυτό προβλέπεται στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Το μέτρο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1 Φεβρουαρίου, που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και έχει κλείσει το επτάμηνο από αυτή την ημερομηνία και μετά θα θεωρείται ότι είναι ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 πολίτες, που πάντως έχουν ακόμα τη δυνατότητα να  κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση έως την 1η Φεβρουαρίου. Όσοι δεν εμβολιαστούν με τρίτη δόση εντός 7μηνου και έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις εμβολίου θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει ισχύ για 9 μήνες, αλλά αφορά μόνο στα ταξίδια. Για την είσοδο σε εστίαση και κλειστούς χώρους θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ.

H KYA περιλαμβάνει:

| Διάρκεια πιστοποιητικού εμβολιασμού ενηλίκων στο επτάμηνο από 1η Φεβρουαρίου 2022.

| Εναλλακτική δυνατότητα διπλής χειρουργικής ή Ν95 όπου απαιτείται αυξημένη προστασία.

| Ισχύς πιστοποιητικού εμβολιασμού για εμβολιασμένους που νοσούν με βάση το εκάστοτε πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ(αντί 14 ημερών).

| Απαγόρευση επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ πλην ασθενών τελικού σταδίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ