Αναφορά της Μπέττυς Σκούφα για κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Έλαφο

skoufa bettyne

Στη βουλή φέρνει το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στην Έλαφο Πιερίας και έχει προκαλέσει την αναστάτωση των κατοίκων του χωριού η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα.

Η κ. Σκούφα μεταφέροντας το ψήφισμα των κατοίκων του χωριού, το οποίο υπογράφει η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η ξαφνική, χωρίς καμία διαβούλευση τοποθέτηση και λειτουργία νέας κεραίας κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε σε οικόπεδο του κτιρίου του ΟΤΕ, σε κεντρικό δρόμο της Ελάφου, έχει προκαλέσει φόβο, ανησυχία και αγωνία στον τοπικό πληθυσμό καθώς θεωρείται επιβλαβής για την υγεία τους». Μάλιστα, σημειώνει ότι σύμφωνα με το ψήφισμα των κατοίκων της περιοχής, ενδεικτικό της ασυνήθιστα μεγάλης ισχύος της, είναι ότι προκαλεί παρεμβολές στις συχνότητες των τηλεοπτικών σταθμών και προβλήματα στην θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων.

«Οι αυταρχικές ενέργειες, ακόμη και υπό τον μανδύα της νομιμότητας, δικαίως προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Σκούφα, αφού ακόμη και αν υποτεθεί ότι η κεραία βρίσκεται εντός των νομίμων προδιαγραφών λειτουργίας και εκπομπών, η μεθόδευση της αιφνιδιαστικής τοποθέτησής της, ήταν λογικό να προκαλέσει την αγανάκτηση των πολιτών. Επιβάλλεται να είχε προηγηθεί κάποια διαβούλευση με το τοπικό συμβούλιο και η ενημέρωσή του για την συμβατότητα με την υγεία του πληθυσμού», καταλήγει η κ. Σκούφα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ