Αναστέλλονται τα έργα στην εθνική οδό με εντολή του Υπουργείου Υποδομών

ethnikiodoserga

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα έργα που γίνονται στην εθνική οδό στο ύψος του Μακρυγιάλου Πιερίας, καθώς προκαλούσαν ουρές αυτοκινήτων και μεγάλες καθυστερήσεις των επισκεπτών, πλήττοντας την τουριστική κίνηση της περιοχής, με εντολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναστέλλονται οι εργασίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, διακόπτονται, κατ’ εντολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι εργασίες που εκτελούνται στα Τεχνικά δύο γεφυρών στην περιοχή του Μακρύγιαλου Πιερίας (περί Χ.Θ. 450+500 έως 452+500).

Όπως τονίζεται «τα έργα στις εν λόγω γέφυρες αποτελούν αρμοδιότητα του Ελληνικού Δημοσίου κι εκτελούνται με την επίβλεψή του από την Κατασκευαστική Κοινοπραξία Μαλιακός-Κλειδί· αφορούν δε στη δομική ενίσχυση των άνω διαβάσεων των υφιστάμενων γεφυρών, οι οποίες αποδεδειγμένα χρήζουν σχετικής επέμβασης προκειμένου να μπορούν να επιτελέσουν ασφαλώς τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν.

Με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου θα αρθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Μακρύγιαλου, επαναφέροντας τον αριθμό διαθέσιμων λωρίδων κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί των Άνω Διαβάσεων δεν θα διαφοροποιηθούν, καθώς είναι μη αναστρέψιμος ο αποκλεισμός τους πριν την ολοκλήρωση των εργασιών, λόγω των επεμβάσεων που έχουν λάβει χώρα έως σήμερα.

Οι εργασίες προγραμματίζεται να επανεκκινήσουν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 χωρίς νέα διακοπή έως την ολοκλήρωσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ