Συγκέντρωση και πορεία από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο

kkepoytexen2022

Με σημείο συγκέντρωσης το Σιντριβάνι και με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Πιερίας τίμησαν την Πέμπτη 17 Νοέμβρη την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Μετά την πορεία ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα της Ελευθερίας. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αντώνης Παπαδόπουλος, γραμματέα της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ .

«Η επέτειος του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου τιμήθηκε με τα επίκαιρα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. "Ο λαός δεν ξεχνά, τους αγωνιστές τιμά", διαβεβαίωσαν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Και η μεγαλύτερη τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα είναι το «μέτωπο» που κρατούν ανοιχτό, χωρίς κανέναν συμβιβασμό, με τη «δικτατορία του κεφαλαίου». Με το σύστημα που φέρνει μαζικά τον λαό αντιμέτωπο με την ενεργειακή φτώχεια, τη σκληρή πραγματικότητα της επιδείνωσης των όρων διαβίωσης, το απάνθρωπο πρόσωπο του πολέμου και της προσφυγιάς.

«Τα κέρδη των λίγων, η φτώχεια των πολλών, αυτή είναι η εξουσία των καπιταλιστών», κατήγγειλαν οι διαδηλωτές. Απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα, έστειλαν μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός. Σε μια περίοδο σαν αυτή που διανύουμε σήμερα, που η θύελλα του πολέμου συνεχίζει να μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών απειλούν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση και γενίκευση της πολεμικής σύγκρουσης. Στο επίκεντρο βρέθηκε η απαίτηση για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. «Έξω το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι βάσεις τους», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στον απόηχο της επιτυχημένης πανεργατικής απεργίας και των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα, η συγκέντρωση έδωσε συνέχεια στην αγωνιστική δράση, έκανε το επόμενο βήμα στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα, της οργάνωσης της αντεπίθεσης του λαού. Η σκυτάλη τώρα περνά στις επόμενες μικρές και τις μεγάλες μάχες του επόμενου διαστήματος.

kkepoytexen2022a

Σε κάθε μία από τις μάχες αυτές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, φωτίζοντας την ανάγκη κάθε αγώνας να βάζει στο στόχαστρό του το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων, της καταστολής. Υπενθυμίζοντας σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο το σύνθημα που ακούστηκε ξανά και ξανά στην πορεία: «ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ», τονίζει το ΚΚΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ