Συγκέντρωση των κατοίκων της Πιερίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

nerokateri1

Με μια δημόσια συζήτηση το απόγευμα της Τετάρτης, στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι πολίτες της Πιερίας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού,  από νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση στη βουλή.

 

Η συγκέντρωση έγινε μετά από πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας «Ο τόπος μου» και σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κατερίνης και Θεσσαλονίκης, στην οποία ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολίτες. Μετά τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, έγινε πορεία που κατέληξε μπροστά από το δημαρχείο της πόλης, όπου αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ήταν σε εξέλιξη.

nerokateri4

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και μετά την παρουσία της αντιπροσωπείας των πολιτών και εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Στέργιος Μπουσνάκης ενημέρωσε ότι ήδη η Ένωση των ΔΕΥΑ σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχουν κινηθεί ώστε να αποτρέψουν το νομοσχέδιο που στην ουσία διαλύει την ίδια την υπόσταση των ΔΕΥΑ και του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα, προτάθηκε ότι μπορεί την άλλη εβδομάδα να υπάρξει ειδική διευρυμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης με μοναδικό θέμα τη διαχείριση του νερού.

nerokateri3

Να σημειωθεί ότι από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης έχει προταθεί στις 22 Μαρτίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού και για τρεις ώρες ομάδα πολιτών θα σταθεί με πλακάτ σε όλους τους κυκλικούς κόμβους της πόλης για ενημερώσει τους πολίτες για το επόμενο προδιαγεγραμμένο έγκλημα εις βάρος τους. Επίσης, την Κυριακή 2 Απριλίου, θα ναυλώσει λεωφορεία για τη μεταφορά πολιτών προς τη Θεσσαλονίκη στη συναυλία «Υπερασπίσου το Νερό» που γίνεται στην Πλατεία Αριστοτέλους.

nerokateri2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ