Συγκέντρωση και πορεία για την απεργιακή κινητοποίηση στην Κατερίνη

apergiatembi1

Με μαζική συμμετοχή εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους με την πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης,  που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης ξεκίνησε με ομιλία από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Δέσποινα Κωνσταντίνου και χαιρετισμούς εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΠΕ Πιερίας και της ΕΛΜΕ Πιερίας και ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του ψηφίσματος της απεργιακής συγκέντρωσης. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης. 

apergiatembi7

apergiatembi2

apergiatembi4

apergiatembi5

Όπως τονίζεται από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης «για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι».

Μεταξύ των συνθημάτων που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση «Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ούτε και ατύχημα, την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα», «Ήταν η κακιά η (χ)ώρα», «Όλων οι ζωές μετράνε, ακούστε τις φωνές».

apergiatembi6

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ