Χρηματοδότηση μελέτης για υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ευκαρπίδη

parking eyk

Οι μελέτες για δύο διαφορετικά έργα του Δήμου Κατερίνης εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», όπως ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή της πόλης.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την ωρίμανση – εκπόνηση μελετών για την κατασκευή διώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο του Δήμου Κατερίνης (πλατεία Μακεδονίας στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης).

Επίσης, η  δεύτερη μελέτη που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αφορά την ανάπλαση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, η οποία αν και πυκνοκατοικημένη στερείται βασικών υποδομών, μέσω παρεμβάσεων για την αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων.

Όπως τονίζεται από το Δήμο Κατερίνης η κατασκευή του διώροφου υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ευκαρπίδη, αφορά στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης και την ανάπλαση του χώρου πάνω από αυτό, που τελικά θα αναδείξει αισθητικά μια από τις κεντρικότερες περιοχές του Δήμου και παράλληλα θα αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.

Αναφερόμενος στη ένταξη των δυο σημαντικών αυτών έργων, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος τόνισε. «Η Κατερίνη αλλάζει. Με σχέδιο και ταχύτητα το όραμά μας γίνεται πράξη. Η ένταξη του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» είναι ένα καθοριστικό βήμα για την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ένα σημαντικό έργο αστικής αναζωογόνησης με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα δώσει πνοή στην πόλη μας.

Ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Σιδ.Σταθμός Κατερίνης θα αποκτήσει το δικό του αποτύπωμα . Μια ανάπλαση που σε συνδυασμό με την παρέμβαση μας στο παλαιό εργοστάσιο του ΟΣΕ θα αναδείξει μια περιοχή σε  σημείο αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης».

Την  ένταξη χρηματοδότησης των μελετών  ύψους 534.029,99 ευρώ,  ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο επόμενο στάδιο μετά την ολοκλήρωση και τη πλήρη αδειοδότηση /έγκριση των μελετών θα υποβληθεί το κύριο υποέργο της κατασκευής του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6,9 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα για το Σιδ.Σταθμό με την ολοκλήρωση της μελέτης θα υποβληθεί το κύριο υποέργο ανάπλασης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2,1 εκ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ