Επετειακές εκδηλώσεις στην Κατερίνη για την επανάσταση του 1821

pareliasi epeteios

Με την καθιερωμένη παρέλαση θα τιμηθεί στην Κατερίνη η επέτειος της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 24 Μαρτίου, με γιορτές στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάπτυξη σ' αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου.

Την ίδια  ημέρα, στις 11:30, θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων και κομμάτων.

Ανήμερα της επετείου, στις 10:20, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με αντιπροσωπεία του Ιερατείου της πόλης. Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως η κα. Γούλα Ιωάννα, Φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης

Θα ακολουθήσει στις 11:00 κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον Υποδιοικητή της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας, τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και από εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Πιερίας, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Πιερίας των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου,  Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων,  Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.

Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11:30, στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου με τη μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων,  Συλλόγων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας με μηχανοκίνητα μέσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ