Οι νέες επιδοτήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο

reyma

Οι νέες κρατικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν τον Απρίλιο ανακοινώθηκαν δια στόματος του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα. Σημειώνεται πως αυτόν τον μήνα έμειναν έξω από την επιδότηση οι επιχειρήσεις.

Ο υπουργός τόνισε πως οι τιμές της ενέργειας βρίσκονται σε πορεία σημαντικής αποκλιμάκωσης και πως πολλοί πάροχοι ανακοίνωσαν τον Απρίλιο τιμές που θυμίζουν προ ενεργειακής κρίσης και υπογράμμισε ότι παρά την μείωση, η κυβέρνηση συνεχίζει για 20ο μήνα να στηρίζει τους καταναλωτές.

Αναλυτικά παραδείγματα λογαριασμών

Νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 400 KWh/μήνα:

Θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 66 ευρώ

Με την επιδότηση θα πληρώσει τελικά 60 ευρώ

Νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 700 KWh/μήνα:

Θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 115,5 ευρώ

Με την επιδότηση θα πληρώσει τελικά 108 ευρώ

Αν εξοικονομήσει 15% θα πληρώσει 105 ευρώ

Νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 1.200 KWh/μήνα:

Θα πλήρωνε χωρίς την επιδότηση 198 ευρώ

Με την επιδότηση (μέχρι τις 500KWh) θα πληρώσει τελικά 190,5 ευρώ

Αν εξοικονομήσει 15% θα πληρώσει 180 ευρώ

 

Οι ανακοινώσεις Σκρέκα

«Τους τελευταίους 20 μήνες, έχουμε διαθέσει περισσότερα από 9 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία απέναντι στην πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση. Το 70% αυτό του ποσού προέρχεται από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, και των εσόδων από τις δημοπρασίες αερίων των θερμοκηπίου, επιβαρύνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μια συνετή και νοικοκυρεμένη πολιτική, ώστε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τον επόμενο – πιθανώς δύσκολο – χειμώνα.

Είναι αλήθεια πως οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, αυτή τη χρονική στιγμή, βρίσκονται σε πορεία σημαντικής αποκλιμάκωσης, καθώς υπάρχει πτώση στις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου. Μάλιστα, πολλοί πάροχοι ανακοίνωσαν για τον Απρίλιο τιμές που προσεγγίζουν επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης.

Ωστόσο, συνεπείς στη δέσμευσή μας, βρισκόμαστε εδώ για 20ο συνεχόμενο μήνα και προστατεύουμε αποτελεσματικά νοικοκυριά και αγρότες από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Γιατί η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο αυτό χρειαστεί.

Τον Απρίλιο, οι καταναλωτές, μετά και τις σημερινές επιδοτήσεις, θα δουν ακόμη ποιο μειωμένους τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, σε σχέση με αυτούς του Μαρτίου».

πηγή:ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Image
Image

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ