Menu

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

dadamisarxitk

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας (ΣΑΔΑΣ) Ευριδίκη Μανιάτη, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Γρηγοριάδης, η Γ.Γ. Μυρτώ Παπαστεργίου, ο Ταμίας Λάζαρος Βούλγαρης και το μέλος Ανδρέας Τσιόκας.  Τον κ. Νταντάμη συνόδευαν τα μέλη του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», Χρήστος Λιανός, Ευαγγελία Παλάγκα, Πολύκαρπος Παπαγεωργίου, Βασίλης Ταβαντζής, Τάσος Τασιούλας και Κώστας Φιλοκώστας.

Κοινή παραδοχή αποτέλεσε ότι η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων. Από κοινού πολίτες, αρχιτέκτονες, πολιτεία καλούνται να συνεργασθούν, να συμπράξουν για να διαμορφώσουν και να βελτιώσουν λειτουργικά και αισθητικά το δομημένο περιβάλλον της ζωής τους. Επιπλέον, η αρχιτεκτονική διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στον προγραμματισμό για το μέλλον, τη διατήρηση της πληθυσμιακής ανάπτυξης και την αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών προβλημάτων.

«Είμαι ενθουσιασμένος από τη συνομιλία μας με τους εκπροσώπους των Αρχιτεκτόνων του τόπου μας. Έχουν άποψη, εμπεριστατωμένες προτάσεις και κυρίως θέληση να συμμετέχουν στον οραματισμό για την ανάδειξη των αρχιτεκτονημάτων των αστικών περιοχών του Δήμου. Παράλληλα αναδεικνύουμε διεθνώς αυτό το έργο, μέσα από αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, συμβάλλοντας στην αναγνωρισιμότητα του Δήμου μας. Μια φιλική πόλη, με όμορφες εικόνες, με ρυθμισμένα βασικά θέματα όπως το κυκλοφοριακό συμβάλει στην καλύτερη καθημερινότητα και ψυχολογία των δημοτών. Είστε πολύτιμοι συνεργάτες», δήλωσε ο κ. Νταντάμης και στη συνέχεια κατέθεσε βασικές προτάσεις/ δεσμεύσεις του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» για την Αστική ανάπλαση και χωροταξία του Δήμου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ / ΔΕΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ 

 • ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ: Αρχιτεκτονική ανάπλαση του Δημαρχιακού Μεγάρου και του εσωτερικού αίθριου χώρου. Επαναλειτουργία του θερινού κινηματογράφου. 
 • Αρχιτεκτονική Ανάπλαση του Κεντρικού Δικτύου του Πεζόδρομου Κατερίνης με διεθνή διαγωνισμό. Επανακαθορισμός της λειτουργίας και αισθητική αναβάθμιση του δικτύου πεζοδρόμων του κέντρου (πεζοδρόμια, φωτισμός, καθαριότητα, πράσινο, καλλωπισμός, διασφάλιση πρόσβασης για ΑμεΑ, φορτοεκφόρτωση, κλπ).
 • Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να είναι όλοι οι δημόσιοι χώροι και τα κτίρια προσβάσιμα σε όλους. Θέλουμε τον Δήμο Κατερίνης λειτουργικό, φιλικό και προσβάσιμο σε όλους.
 • Αισθητική παρέμβαση στην όψη του κτιρίου Παπαγεωργίου στην κεντρική πλατεία Κατερίνης σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του.
 • ΕΚΑΒΗ: Διενεργούμε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη ριζική ανάπλαση του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» και της Βιβλιοθήκης. Επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου.
 • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Υλοποιούμε θεματικές δράσεις όλες τις εποχές του χρόνου.
 • ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ: Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Πιερίας για την άμεση αξιοποίησή του.
 • Θεσπίζουμε, σε συνεργασία με τους συλλόγους Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Πιερίας, Ετήσια Αρχιτεκτονικά Βραβεία διαφόρων κατηγοριών στους μηχανικούς και στους ιδιώτες με τα καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα. Στόχος η δημιουργία καλαίσθητων κτιρίων και η βαθμιαία αναβάθμιση της εικόνας του αστικού τοπίου του Δήμου μας.
 • Δημιουργούμε ασφαλή δίκτυα ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Κατερίνης.
 • Προχωρούμε στην άμεση εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της εδαφικής περιοχής του Δήμου με τον καθορισμό οικιστικών περιοχών, περιοχών παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και περιοχών προστασίας.
 • Η ολοκλήρωση ενός χρονίζοντος υπό το καθεστώς των υποσχέσεων, λαθών και εσφαλμένων χειρισμών, πολιτιστικού κέντρου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας θέλουν εμπειρία και γνώση»

Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων τοπικών φορέων και στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία

Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά...

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τον Κώστα Κουκοδήμο

Παρουσίασε 250 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους  και Συμβούλους Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας...

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Βαγγέλη Γερολιόλιο

Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.