Menu

Διογένης Δασκάλου και Monie & Monie Conniente στο Πάρκο των Χρωμάτων

parkoxromatonsab15

Μια ανεπανάληπτή βραδιά  γεμάτη με εικόνα, ήχος, γέλιο, τρέλα, και πολλές συνωμοσίες υπόσχεται η  τζαναμπέτ brass band του σατιρικού σαξοφωνίστα Διογένη Δασκάλου. Το πρώτο μουσικό γλωσσοθέατρο – stand up comedy brass band, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τσιφ, στο πάρκο των χρωμάτων της Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα: Διογένης Δασκάλου και Monie & Monie Conniente στο Πάρκο των Χρωμάτων

Οι εκδηλώσεις της Πέμπτης στο Πάρκο των Χρωμάτων

Πολλές εκπλήξεις για μικρούς αλλά και μεγάλους, κρύβει το Πάρκο των Χρωμάτων της Κατερίνης, τις πύλες του οποίου περνούν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες, προκειμένου να απολαύσουν το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο Δήμος Κατερίνης, δημιουργώντας ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Διαβάστε περισσότερα: Οι εκδηλώσεις της Πέμπτης στο Πάρκο των Χρωμάτων

Οι εκδηλώσεις της Τετάρτης στο Πάρκο των Χρωμάτων

parkoxromaton1212

Μήνυμα αισιοδοξίας και δυναμισμού, μέσα από μια σειρά πλούσιων δράσεων, στέλνει καθημερινά ο Δήμος Κατερίνης,  μετατρέποντας τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε ημέρες  χαράς και ξενοιασιάς, για μικρούς και μεγάλους που επισκέπτονται τον απόλυτο Χριστουγεννιάτικο προορισμό, το Πάρκο των Χρωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Οι εκδηλώσεις της Τετάρτης στο Πάρκο των Χρωμάτων

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν»

benjamin loogo

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» την περίοδο των Χριστουγέννων τόσο στην Κατερίνη όσο και σε δύο άλλες πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν»

Το πρόγραμμα της Τρίτης στο Πάρκο των Χρωμάτων

parkoxromatonenarxi2018b

Γιορτές ελπίδας και προσδοκίας, γιορτές που ενώνουν δημότες αλλά και επισκέπτες, διοργανώνει καθημερινά ο Δήμος Κατερίνης, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο προορισμό, το Πάρκο των Χρωμάτων της Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα: Το πρόγραμμα της Τρίτης στο Πάρκο των Χρωμάτων

Ξεκίνησε ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

eranosagapismitr

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, λίγες ημέρες πριν από τις Άγιες Εορτές των Χριστουγέννων, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιεί τον καθιερωμένο Έρανο της Αγάπης. Ο Έρανος που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 16 Δεκεμβρίου, γίνεται μία φορά το χρόνο και κάθε Δεκέμβριο για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα: Ξεκίνησε ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Ιστορία αλληλεγγύης γράφεται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Της Βιβής Ανδρίτσου

Μαθητές από 77 και πλέον σχολικές μονάδες που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, θα επισκεφτούν φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2018, που οργανώνουν από τις 10 – 30 Δεκεμβρίου, για 5η συνεχόμενη χρονιά, η εθελοντική ομάδα δράσης Πιερίας και οι Γιατροί του Κόσμου στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Οι διοργανωτές υπόσχονται μια διαφορετική εορταστική πρόταση στους επισκέπτες με ενθάρρυνση της αλληλεγγύης μακριά από τα καταναλωτικά πρότυπα και τις υπερβολές.

Η Κατερίνη κρατάει σε πανελλήνιο επίπεδο τα σκήπτρα του εθελοντισμού! Η δραστήρια εθελοντική ομάδας δράσης Πιερίας έχει σήμερα εγγεγραμμένα 3.500 μέλη που έχουν έδρα τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Πρόκειται για έναν υποδειγματικό χώρο κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού, η λειτουργία του οποίου βασίζεται στον εθελοντισμό και στην αυτοοργάνωση των πολιτών. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Η δραστηριότητα της εθελοντικής ομάδας δράσης Πιερίας είναι γνωστή στο πανελλήνιο από το κίνημα «χωρίς μεσάζοντες» ή αλλιώς το «κίνημα της πατάτας»

Εντυπωσιασμένος από την καθαριότητα, τη νοικοκυροσύνη και την τάξη, είναι ο επισκέπτης στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Σπάνια συναντά κανείς στη χώρα μας, τόσο καθαρούς και προσεγμένους χώρους. Εκεί λειτουργούσε πριν 20 χρόνια το Ινστιτούτο του ΕΘΙΑΓΕ. Πριν από έξι χρόνια οι χώροι παραχωρήθηκαν προς χρήση στην εθελοντική ομάδας δράσης Πιερίας που κατάφερε με δωρεές Ελλήνων και ξένων να ανακαινίσει τα κτίρια και τον αύλειο χώρο αυτής της σχολάζουσας κτιριακής δομής.

Η ομάδα δεν διαχειρίζεται χρήματα, εξηγεί στην Karfitsa το ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής ομάδας δράσης Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης. Τα ενεργά μέλη της ομάδας ξεπερνούν σήμερα τις 3.500. Να σημειωθεί, ότι πέρυσι μόνο σε ένα βράδυ –όταν τραγουδούσε στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου η Γλυκερία– συγκεντρώθηκαν 15 τόνοι τροφίμων, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσολακίδης. Στο χώρο, στεγάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο και κάθε χρόνο συγκεντρώνονται 25 – 30 τόνοι τροφίμων που διατίθενται σε άτομα με αυξημένες οικονομικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, λαμβάνουν τρόφιμα 70 οικογένειες, στις οποίες διατίθενται 35 κιλά σε μηνιαία βάση με προϋπόθεση να προσφέρει κάποιος εθελοντική εργασία στο χώρο του Καπνικού Σταθμού τουλάχιστον οκτώ ωρών το μήνα. Χάρη στην εθελοντική εργασία είναι όλα καθαρά και σε τάξη.

Στον Καπνικό Σταθμό φιλοξενείται και το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης. Στο μητρώο του είναι καταγεγραμμένες 718 οικογένειες. Υπολογίζεται ότι 1.200 – 1.500 φαρμακευτικά σκευάσματα διατίθενται κάθε μήνα σε 130 με 150 οικογένειες.

Πόλος έλξης επισκεπτών

Πόλος έλξης επισκεπτών αναμένεται να αποτελέσει για 5η χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, που θα λειτουργήσει από τις 10 – 30 Δεκεμβρίου χάρη στον εθελοντισμό και στις δράσεις αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας. Οι εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές της ομάδας αλλά και οι υποστηρικτές τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με 180 επιχειρήσεις της Πιερίας αναγάγουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σε τρόπο ζωής και συγχρόνως παρέχουν μια διαφορετική εορταστική πρόταση στους επισκέπτες.

Φέτος μία ομάδα 16 μαθητριών και μαθητών, ενός από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ευρώπης, του Athené Luxembourg, μαζί με 4 καθηγητές τους, θα βρεθούν στην Κατερίνη και, μεταξύ άλλων, θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Στο χώρο προγραμματίζει συνάντηση ο πρέσβης του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τους μαθητές της χώρας του. Ο φιλόξενος Καπνικός Σταθμός με τα 12 σπιτάκια και τον παραδοσιακό φρεσκοβαμμένο ξυλόφουρνο, περιμένει επισκέπτες για να χαρίσει μοναδικές στιγμές και λιχουδιές. Η λειτουργία του χωριού της προσφοράς και της αλληλεγγύης, δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα, καθώς βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή. Το μόνο που ζητούν οι διοργανωτές είναι συνήθως δύο κιλά συσκευασμένων τροφίμων για κάθε επισκέπτη, προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παραδόθηκαν 167 τσάντες με σχολικά είδη σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Κατερίνης και των γύρω χωριών, οι οποίοι προέρχονται από οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η εθελοντική ομάδα δράσης Πιερίας γράφει μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία. Πέραν του εντυπωσιακού αριθμού των εθελοντών (3.500) είναι άκρως ωφέλιμη και πολυσχιδής η προσφορά της σε κάθε ανάγκη. Ήταν η ομάδα που μέσα σε δύο ώρες κατάφερε να κινητοποιήσει δυνάμεις στην περιοχή, και όχι μόνο, μετά από ένα τηλεφώνημα και να συνδράμει ένα λεωφορείο με πρόσφυγες (μάνες και μικρά παιδιά), που είχαν «ξεχαστεί» από τις κρατικές δομές στην εθνική οδό χωρίς νερό και τροφή…

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.