Menu

Ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις

ecombilty

Εκδήλωση παρουσίασης εργασίας σχετικά με την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση των κατοίκων στην πόλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης, από ομάδες μαθητών του γυμνασίου των Εκπαιδευτήριων Πλάτων, στο πλαίσιο της νέας περιόδου της εκστρατείας ECOMOBILITY 2018-19 και της παράλληλης εκστρατείας FREEMOBILITY, που διοργανώνει το ECOCITY σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης.

Κύριος σκοπός των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι να καλλιεργήσουν την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία των εφήβων και της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα κτήρια και στο κέντρο των πόλεων, την ανάγκη  βελτίωσης  της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που προκαλούνται στη λειτουργία της πόλης, από τις συνθήκες και την συμπεριφορά μετακίνησης των πολιτών.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν: Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης και ο συντονιστής της εκστρατείας ECOMOBILITY Βορείου Ελλάδος Γιάννης Φαρμάκης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα προς τιμήν του ιδρυτή της εκστρατείας Θάνου Ζαφειρόπουλου ο οποίος έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή.Κατόπιν, η ομάδα των μαθητών που επιμελήθηκε την εργασία ανέλαβε την παρουσίαση της σε συμμαθητές και παρευρισκόμενους, μέσω προβολής οπτικοακουστικού υλικού παρέχοντας πληροφορίες και προτάσεις σχετικά με τα οφέλη της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας στο κέντρο, καθώς και της πράσινης μετακίνησης στις πόλεις.

Αμέσως μετά, οι μαθητές απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν όσον αφορά τα οφέλη που αποκόμισαν και τα προβλήματα που εντόπισαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της εργασίας. Στον επίλογο, έγινε από τους συνδιοργανωτές, η απονομή επαίνων προς όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, καθώς κ.α. εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και πλήθος πολιτών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΤΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Βαγγέλης Λαγδάρης: «Τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας θέλουν εμπειρία και γνώση»

Έκλεισε ο κύκλος των συναντήσεων τοπικών φορέων και στελεχών της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία

Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά...

Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για τον Κώστα Κουκοδήμο

Παρουσίασε 250 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους  και Συμβούλους Κοινοτήτων από όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Κατερίνης

«Η Αρχιτεκτονική είναι η σκηνή στην οποία εξελίσσεται η ζωή των ανθρώπων»

Ανάμεσα σε συναδέλφισσες και συνάδελφους Αρχιτέκτονες βρέθηκε ο Γιώργος Νταντάμης απολαμβάνοντας μια ιδιαίτερη συζήτηση για την αρχιτεκτονική της πόλης. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Πιερίας...

Την Κατερίνη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης

Στην Κατερίνη, την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τον Βαγγέλη Γερολιόλιο

Παρουσίασε τους 95 πρώτους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ και τους 10 άξονες του προγράμματος του – Συγκινημένος στην ομιλία του από τη μοναδική σε όγκο εκδήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.