Menu
διαφήμιση
ΣΚΟΥΦΑ ΜΠΕΤΤΥ 2

Δενδροφύτευση από το ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς και την Eθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας

gelmiliasdent1

Ο εθελοντισμός στην πράξη

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 30 μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Κάτω Μηλιάς μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους πραγματοποίησαν εθελοντική δενδροφύτευση δίπλα στο κτίριο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Η δράση οργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας «Ο τόπος μου», χρηματοδοτήθηκε από το Λύκειο Athénée de Luxembourg και πραγματοποιήθηκε από το Λύκειο της Κάτω Μηλιάς, με την αρωγή και του Δήμου Κατερίνης. Είναι αποτέλεσμα της μακρόπνοης συνεργασίας μεταξύ των τριών φορέων (Εθελοντικής Ομάδας, Λυκείου του Λουξεμβούργου και Λυκείου της Κάτω Μηλιάς), αποτελεί μια από τις εκφάνσεις της τριμερούς σύμπραξης και καταδεικνύει το βεληνεκές της φήμης της Εθελοντικής Ομάδας, την αλληλεγγύη και την περιβαλλοντική ευαισθησία των Ευρωπαίων εταίρων μας και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να κάνουν πράξη τη θεωρία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της συνεργασίας, που διδάσκονται θεωρητικά στο σχολείο.

Οι μαθητές κατέφθασαν στον Καπνικό Σταθμό στις 8:30 το πρωί. Εκεί τους περίμενε με σκαπτικά εργαλεία ο Ηλίας Τσολακίδης και με δενδρύλλια που διέθεσε ο Δήμος Κατερίνης έτοιμα για φύτευση στο οικόπεδο μεταξύ του Καπνικού Σταθμού και του πάρκινγκ των Δικαστηρίων, προκειμένου να λειτουργήσουν ως φυσικός φράχτης κι ως πνεύμονας δροσιάς και σκίασης. Η δουλειά ήταν απαιτητική, το έδαφος πολύ σκληρό και πετρώδες, αλλά η όρεξη των μαθητών ήταν πιο δυνατή. Έτσι, μέσα σε τρεισήμισι  ώρες κατάφεραν να φυτέψουν 40 δενδρύλλια, να τα ποτίσουν και να καθαρίσουν από τα χόρτα το κράσπεδο του πάρκινγκ. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Ηλίας Τσολακίδης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μαθητές, τους ενημέρωσε για την παραχώρηση του Καπνικού Σταθμού στους πολίτες της Κατερίνης για τα επόμενα 25 χρόνια και τους προέτρεψε να αισθάνονται τον χώρο σαν το σπίτι τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δενδροφύτευση ήταν ενταγμένη ως δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ μεταξύ του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς και του Athénée de Luxembourg με τίτλο Solidarity with the Pieria region (Greece): Education–Democratic Citizenship−Health–Environment”, αλλά και προέκταση της ερευνητικής δημιουργικής εργασίας με θέμα τον εθελοντισμό που εκπόνησαν οι μαθητές της Β΄ λυκείου του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς στη διάρκεια του σχ. έτους 2018-19.

Σε αυτό που συμφώνησαν τελικά όλοι οι συμμετέχοντες στην εν λόγω δράση είναι ότι ο εθελοντισμός απαιτεί δραστηριοποίηση, κόπο, προσωπικό χρόνο, αλλά προσφέρει χαρά, ικανοποίηση, δικαίωση, ομορφαίνει τον άνθρωπο, γιατί όπως έχει γράψει κι ο Σεφέρης:  «Μη νομίζεις πως ξεχνώ ότι η ευγένεια του ανθρώπου είναι να δίνει» (Γιώργος Σεφέρης,  Μέρες Β').

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη Βόρεια Πιερία

Οι  Κομματικές Οργανώσεις  Βάσης του ΚΚΕ στη βόρεια Πιερία, συνεχίζουν την πορεία τους ενημερώνοντας  τους κατοίκους των χωριών για τον εκλογικό στόχο του κόμματος ο οποίος είναι ισχυρό ΚΚΕ για...

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή για τις εθνικές εκλογές

Η συνεδρίαση  της  Διακομματικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Κατερίνης, ενόψει των εθνικών εκλογών της 07ης Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την...

20 χρόνια Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

«ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ  για τον Δημήτρη Κυριακού» - Ένα χρόνο μετά  - Καλεσμένος καλλιτέχνης ο Λάκης Χαλκιάς  

Συμμαχία των πολλών για την προστασία του κοινωνικού κράτους

Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία του κοινωνικού κράτους, την έξοδο από τη μνημονική επιτροπεία και τη λιτότητα, αλλά και τη στήριξη της...

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.