Menu

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού και Αθλητισμού

olimpionikes2

Σε μία λιτή εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και αθλητικές μνήμες, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), τίμησαν με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού & Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη», χθες το βράδυ, στην Αστική Σχολή, τους συντοπίτες μας Ολυμπιονίκες, καθώς και προσωπικότητες με σημαντική προσφορά στον Πιερικό αθλητισμό.

 

Ειδικότερα τιμήθηκαν οι Ολυμπιονίκες:

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος: 6ος Ολυμπιονίκης Βαρκελώνη 1992 στο άλμα εις μήκος.

Σάββας Καρυπίδης: 6ος Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα Χειροσφαίρισης Αθήνα 2004.

Κατερίνα Νικολαΐδου: 4η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας Ρίο 2016.

Παράλληλα, σε ένδειξη αναγνώρισης της ανεκτίμητης προσφοράς τους στον Πιερικό αθλητισμό τιμήθηκαν οι:

Κώστας Καρυώτης: Αθλητής με διεθνείς διακρίσεις κατά το παρελθόν και με σημαντική εν γένει σήμερα προσφορά στην κωπηλασία ως πρόεδρος του ΝΟΚΑΤ.

Θεόδωρος Διαμαντόπουλος: Αθλητής ποδοσφαίρου και στίβου, πρώην πρόεδρος Αρχελάου Κατερίνης και Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας.

Αλέκος Τσιώτσιος: Δημιουργός του Πιερικού μπάσκετ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην πρώτη εθνική κατηγορία, την περίοδο 1982-1983.

Θωμάς Λιάπης: Πρώην πρόεδρος Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Πιερίας- Ημαθίας. Επί των ημερών του φιλοξενήθηκαν στο νομό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Μαραθωνίου Δρόμου και οι  Βαλκανικοί στίβου και ανωμάλου δρόμου.

Γεώργιος Τανατζής: Επί σειρά ετών Διεθνής διαιτητής μπάσκετ, σήμερα επίσημος καθηγητής διαιτησίας FIBA.

Δαμιανός Ευθυμιάδης: Μέχρι πρότινος Διεθνής Διαιτητής Ποδοσφαίρου. 

Ιωάννης Δέλκος: Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης ΕΡΤ και επί σειρά ετών διοικητικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Περικλής Χατζηγιάννης: Δημοσιογράφος, Ανταποκριτής ειδήσεων και εξωτερικός αθλητικός συντάκτης ΕΡΤ (Τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ).

Σάββας Χιονίδης: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης τόνισε: «Είναι μία σπουδαία ημέρα, την οποία οφείλουμε να την έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας. Η ημέρα του Ολυμπισμού & Αθλητισμού. Τεράστιας σημασίας ο Αθλητισμός, ο οποίος ουσιαστικά είναι μια  Ελληνική παράδοση. Κρατούμε τις παραδόσεις μας λοιπόν όχι μόνο σε ό, τι αφορά τον Πολιτισμό, αλλά και στο ευ αγωνίζεσθαι, τον Ολυμπισμό, την προσπάθεια που γέννησε η Ελλάδα. Και αυτό διαδόθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και είναι σήμερα αναγνωρισμένο και έχει αναφορά στην Ελλάδα μας, που παρά το γκρίζο που βιώνει το τελευταίο διάστημα θα σταθεί όρθια. Άλλωστε στάθηκε όρθια διαχρονικά πολλές φορές και σε δυσκολότερες κρίσεις. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να μπορούμε σήμερα με αυτή την σεμνή εκδήλωση να τιμήσουμε όσους μας τίμησαν. Τους Ολυμπιονίκες μας, τους αθλητές, τους ανθρώπους οι οποίοι κατέθεσαν ψυχή για να υπάρξουν αυτά τα φυτώρια, στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, στον στίβο, τον Βασιλιά τον Αθλημάτων.

Γιατί ο στίβος - όπως είπα πρόσφατα στην εκδήλωση που μας βράβευσε ο ΣΕΓΑΣ για την υποστήριξή μας σε αυτό το κομμάτι - είναι η ατελείωτη μοναξιά, η ατελείωτη προσπάθεια του αθλητή, με αντίπαλο τον πήχυ, το χρονόμετρο, τον συναγωνισμό, οι αντίπαλες ομάδες, μία παγκόσμια κοινότητα. Και έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε Ολυμπιονίκες, σπουδαίους αθλητές, διαιτητές πολύ υψηλού επιπέδου, αλλά και παράγοντες αφανείς που καταθέτουν ψυχή προκειμένου να έχουμε προσδοκίες για το αύριο, για τα παιδιά μας. Σήμερα είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης επίσης για τον Τάκη Παρασκευόπουλο. Αυτό που έδωσε γέννησε σπουδαίους αθλητές στον στίβο και συνεισέφερε πάρα πολλά. Όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στο Ναυτικό Όμιλο και τον σημερινό πρόεδρο και Ολυμπιονίκη Κώστα Καρυώτη και συνεχίζουν με την ίδια δύναμη. Με την ίδια δύναμη στον Αρχέλαο, που τα Δ.Σ. διαχρονικά συνέβαλαν να έχουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο όλα τα αθλήματα, μεταξύ των οποίων, τη χειροσφαίριση,  τον Σκούφα, τον μεγάλο αυτό προπονητή, που έβγαλε αθλητές. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν την ψυχή τους και μετέδωσαν τη φλόγα τους. Για όλους αυτούς πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι. Γιατί χωρίς ανθρώπους δεν δημιουργούνται σημαντικά πράγματα, δεν γίνονται επιτυχίες, όσα γήπεδα και αν έχεις, όσο τέλεια και αν τα έχεις οργανωμένα. Είναι η δύναμη της ψυχής των ανθρώπων. Η Κατερίνη μπορεί. Απέδειξε ότι το έχει.

Η Κατερίνη μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από τα νέα μας παιδιά. Προσδοκούμε πολλά και βέβαια κάθε τόσο έρχονται και μεγαλύτερες νίκες. Να είμαστε καλά και να γιορτάζουμε τα καλά του Ελληνισμού, της κοινωνίας μας, τα καλά που μας έδωσαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αγίας Πετρούπολης & πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Οι αξίες  του Ολυμπισμού ΧΘΕΣ & ΣΗΜΕΡΑ», ενώ όπως σημείωσε στον επίλογο: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος αυτή τη συγκεκριμένη μέρα και σας μεταφέρω το αίσθημα υπερηφάνειας που νιώθω, καθώς στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάνατε πραγματικότητα το όνειρό σας, το όνειρο του κάθε δημότη, αλλά και το όνειρο του κάθε Έλληνα στην Ελλάδα και απανταχού».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν: η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης, ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Γρηγόρης Μιτσοκάπας, ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Γιώργος Κουκουλιάτας κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων & συλλόγων.

Στη διάρκεια απονομής συμβολικών αναμνηστικών με το έμβλημα του Οργανισμού Πολιτισμού και του Δήμου Κατερίνης αντίστοιχα, από τον Δήμαρχο, αντιδημάρχους, μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ επισημάνθηκαν τα εξής:

Ο Ολυμπιονίκης – Βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος σημείωσε: «Οι μοναδικές δομές, υποδομές και οργανισμοί που επιστρέφουν στην κοινωνία τα αποτελέσματά τους είναι τα σχολεία και τα γήπεδά μας και πρέπει να τα φροντίσουμε την επόμενη ημέρα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως κόρη οφθαλμού. Έγινε αναφορά από τον Δήμαρχο στον Τάκη Παρασκευόπουλο. Τον προπονητή μου. Τον άνθρωπο που μου έλεγε ότι θα γίνεις Ολυμπιονίκης. Πολλές φορές σε δύσκολες στιγμές θέλησα να τα παρατήσω. Αλλά η επιμονή αυτού του ανθρώπου που με βοήθησε τόσο πολύ στη ζωή μου και έφτασα έως εδώ σήμερα με έκανε να μείνω. Θέλω να συγχαρώ τους συναθλητές μου. Χαίρομαι που είμαι ο πρώτος στην εποχή της τεχνολογίας που ξεκίνησα ως Ολυμπιονίκης και ακολούθησαν και άλλοι μετά από εμένα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο μετάλλιο από το συναντάς γονείς που να σου εκφράζουν ευχαριστίες γιατί συνέβαλες να ασχοληθούν τα παιδιά τους με τον αθλητισμό. Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή».

Ο Σάββας Καρυπίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ τον Δήμο Κατερίνης για την Τιμή. Ευχαριστώ την πόλη μου. Όλοι μαζί θα πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Ως αθλητής για μία περίοδο 20 και πλέον ετών, θα επιδιώξω εφεξής σε αυτό τον τομέα να δώσω τα φώτα μου στα παιδιά της περιοχής και να γίνουν οι Ολυμπιονίκες της πόλης μας».

Ο Κώστας Καρυώτης (πρόεδρος του ΝΟΚΑΤ) παρέλαβε εκτός από τη δική του και την αναμνηστική πλακέτα της Κατερίνας Νικολαίδου, η οποία λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να βρίσκεται στην εκδήλωση. Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Εκπροσωπώντας τον ΝΟΚΑΤ σας ευχαριστώ θερμά που τιμάτε την αθλήτριά μας. Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης διαχρονικά έχει παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο με πάρα πολλές επιτυχίες. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κατερίνης και για τη βοήθεια του προς τον Όμιλό μας, καθώς και για την τιμή και στήριξη προς την Κατερίνα. Σας παρακαλώ θερμά, στηρίξτε όλοι μαζί τον ΝΟΚΑΤ στον οποίο μεγαλώνουν σπουδαίοι αθλητές».

Ο Θεόδωρος Διαμαντόπουλος τόνισε λακωνικά: «Είμαι συγκινημένος για την Τιμή. Μου έμαθε τα μυστικά της διοίκησης, ο προκάτοχός μου στην ΤΕ ΣΕΓΑΣ Θωμάς Λιάπης. Τον ευχαριστώ πολύ και είναι μία εξαιρετική σύμπτωση που τιμάται σήμερα μαζί μου».

Ο Αλέκος Τσιώτσιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η τιμητική αυτή διάκριση ανήκει σε όλο το πιερικό μπάσκετ. Θέλω να θυμίσω ότι ο μεγάλος Πιερικός, σπουδαίοι παράγοντες, καλοί δάσκαλοι, προπονητές, αθλητές ανέβασαν το επίπεδο του αθλητισμού. Με σωστή επιλογή παραγόντων και προπονητών θα φτάσουμε σήμερα πολύ γρηγορότερα ψηλά από ότι παλαιότερα. Καιρός είναι ο Πιερικός που είναι η βιτρίνα του αθλητισμού στο νομό να ενισχυθεί[…]».

Ο Θωμάς Λιάπης από την πλευρά του θύμισε σημαντικές διοργανώσεις που φιλοξένησε η Πιερία και έκανε λόγο για την ανάγκη «εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων για να διατηρηθεί ψηλά το επίπεδο του αθλητισμού στην περιοχή».

Τέλος, ο Δαμιανός Ευθυμιάδης αφού έκανε μία συνοπτική αναφορά στην σκληρή και επίμονη προσπάθεια που κατέβαλε διαχρονικά, προκειμένου να διαιτητεύσει σε υψηλό επίπεδο σημείωσε: «Χαίρομαι που σε αυτό ιστορικό κτίριο με τιμά η πόλη μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την Τιμή».

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παραστούν στην εκδήλωση ο Γιώργος Τανατζής και ο Γιάννης Δέλκος, την πλακέτα εκ μέρους των οποίων παρέλαβαν συγγενικά πρόσωπα και μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία τόνισε: «Ήρθαμε εδώ σήμερα να τιμήσουμε πρόσωπα που τίμησαν εμάς. Που τίμησαν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους, τον τόπο και την Ελλάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι όπως αποδεικνύει σήμερα η αίθουσα της Αστικής Σχολής η ιδέα του αθλητισμού ενώνει τους ανθρώπους, παραμερίζοντας κάθε τι. Αυτό που είναι σημαντικό επίσης είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στα παιδιά μας, να μπορέσουμε μέσα από την μεγάλη ιδέα του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού να μεταδώσουμε τα μηνύματα ότι ο αθλητισμός μας χαρίζει την υγεία και όπως γνωρίζουμε νους υγιής εν σώματι υγιεί. Συγχαρητήρια Δήμαρχε, κύριε Παυλίδη για την αποψινή εκδήλωση. Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην Παιδεία και στον Αθλητισμό. Ας μην ξεχνούμε ποτέ ότι ο αθλητής είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της τουριστικής ανάπτυξης μίας περιοχής».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο αθλητισμός αναδεικνύει τη χώρα, τον τόπο καταγωγής και όλοι πρέπει να ωθήσουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με αυτόν. Δήμαρχε να συνεχίσεις αυτή την προσπάθεια γιατί ο αθλητισμός δημιουργεί χαρακτήρες και βγάζει σωστούς ανθρώπους. Συγχαρητήρια».

Ο αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος, ο οποίος με αφορμή την βράβευση του Θεόδωρου Διαμαντόπουλου σημείωσε: «Βραβεύουμε τον πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη της διοίκησης του Αρχελάου. Αν δεν ήταν ο Θόδωρος δεν θα είχε πάει τόσο ψηλά ο Αρχέλαος. Εμείς ως Δήμος θα είμαστε πάντα κοντά σας. Ένα εκατομμύριο ευρώ είναι διαθέσιμο για το νέο γήπεδο που γίνεται πίσω από το Α΄ΔΑΚ και θα δημιουργήσουμε νέα τμήματα και ό, τι χρειάζεται η νεολαία».

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, η δημοτική σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Χάιδω Παπαχατζή, ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Γρηγόρης Μιτσοκάπας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με την υποστήριξη της Εστίας Πιερίδων Μουσών, η έναρξη (Ολυμπιακός ύμνος) και ο επίλογος της όμορφης εκδήλωσης διανθίστηκε μουσικά από τους:

Φανή Παπαντωνίου στο πιάνο & Αθανάσιο Μπατάλα στην ερμηνεία.

Την εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την μαύρη επέτειο της 6ης Aπριλίου του 1914, την ημέρα που οι Nεότουρκοι εκδίωξαν τους Έλληνες πολλών χωριών από τις επαρχίες της Αν. & Β.Θράκης συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Περικλής Χατζηγιάννης.

Bookmaker with best odds http://wbetting.co.uk review site.